Rundt 30 funnet døde i flyktningbåt

På vei fra Nord-Afrika til et nytt liv.

DRØMMER: Det har vært en rekke grusomme ulykker med flyktninger på vei til Italia i båt. Disse overlevde en båtulykke 14. juni - der ti mennesker omkom ombord - og fikk midlertidig opphold i ei kirke i Palermo. Foto: EPA / NTB scanpix
DRØMMER: Det har vært en rekke grusomme ulykker med flyktninger på vei til Italia i båt. Disse overlevde en båtulykke 14. juni - der ti mennesker omkom ombord - og fikk midlertidig opphold i ei kirke i Palermo. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rundt 30 døde flyktninger er funnet i en båt som ble oppbrakt av den italienske kystvakten i helgen.

Båten med hundrevis av flyktninger på vei fra Nord-Afrika ble stanset i farvannet utenfor Sicilia, melder italienske medier mandag.

Kystvakten fant de døde flyktningene da de tok seg om bord i fiskebåten med nesten 600 personer om bord. Flyktningene døde trolig av kvelning, ifølge kystvakten.

Det er ikke første gang kystvakten finner døde om bord på de mange overfylte båtene, men aldri tidligere er det blitt funnet så mange.

Kystvakten tok seg om bord i båten for å evakuere de flyktningene som var i størst nød, blant dem to gravide kvinner.

Fiskebåten blir tauet til byen Pozzallo sørøst på Sicilia, og er ventet å være framme mandag.

Rekordmange Så langt i år har 60.000 flyktninger kommet sjøveien til Italia. Dermed er det liten tvil om det kommer rekordmange flyktninger til den italienske kysten i år. Den forrige rekorden på 63.000 flyktninger er fra 2011.

I helgen ble over 1.600 flyktninger reddet av Italias kystvakt og marine. Til sammen sju båter ble stanset på vei til Italia fra lørdag til søndag. Det var flere barn om bord i båtene.

Det har vært en rekke flyktningulykker på Middelhavet den siste tiden. Ti personer døde og 39 måtte reddes opp av havet da en båt sank tidligere i juni. Bare noen dager tidligere druknet tre flyktninger som forsøkte å reise til Italia i en oppblåsbar jolle.

Bønn til Solberg Statsminister Erna Solberg (H) fikk med seg en bønn om hjelp til å håndtere flyktningstrømmen da hun møtte sin italienske kollega Matteo Renzi mandag i forrige uke. Italia ønsker et mer kraftfullt engasjement for flyktninger, konstaterte Solberg, men hun kunne foreløpig ikke si hvordan Norge skal svare på bønnen.

Italia og de andre landene ved Middelhavet mottar mange av flyktningene som forsøker å ta seg til Europa på egen hånd. Tusenvis mister livet på ferden over havet. Etter flere alvorlige drukningsulykker i fjor høst trappet Italia opp patruljeringen i Middelhavet og innsatsen for å redde flyktninger.

Norge har sendt en styrke på 35 politifolk og bidrar med materiell til EUs grensekontrollbyrå Frontex.

(NTB)


BER ERNA OM HJELP: Statsminister Erna Solberg (H) fikk med seg en bønn om hjelp til å håndtere flyktningstrømmen da hun møtte sin italienske kollega Matteo Renzi mandag i forrige uke. Foto: EPA / NTB scanpix
BER ERNA OM HJELP: Statsminister Erna Solberg (H) fikk med seg en bønn om hjelp til å håndtere flyktningstrømmen da hun møtte sin italienske kollega Matteo Renzi mandag i forrige uke. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer