Reaksjonene lot ikke vente på seg etter sendinga, som satt punktum for Høyre-lederens intervjumaraton sist torsdag.
Flere rykket ut i sosiale medier og kritiserte Fredrik Solvang for ikke å være hardere i klypa i utspørringen om Sindre Finnes' aksjekjøp mens hun var statsminister, og hennes egen habilitet i samme periode.
Morgenen etter hadde Kringkastingsrådet mottatt 30 klager. Samme ettermiddag hadde antallet økt til 150, og mandag morgen er det altså det dobbelte.
Kringkastingsrådet har ennå ikke besluttet om de vil behandle saken i neste møte, som er 26. oktober.
- Det er ikke bestemt. Det skjer nærmere møtet, skriver sekretær i Kringkastingsrådet, Erik Skarrud, i en SMS til Dagbladet.

Frykter Erna-grep
Refses - og tas i forsvar
I sendinga ble Solberg stilt en rekke spørsmål av både Solvang og seerne om aksje- og habilitetssaken. Kritikere har sammenliknet intervjuet med en parterapi-time, og anklaget det for å være «pusete».
Programlederen sa etter sendinga til Dagbladet at det aldri var ment å være en utspørring.
- Jeg har så stor respekt for alle de dyktige journalistkollegene som har vært i sving og gjort beinharde intervjuer med Erna Solberg i hele dag. Så stor respekt at jeg ikke ville prøve å verken gjenta eller overgå de veldig gode intervjuene som er gjort, sa Solvang.
Han er også tatt i forsvar av NRKs nyhetsredaktør Knut Magnus Berge og av «Dagsnytt 18»-programleder Espen Aas, som er uenig i karakteristikkene kritikerne har kommet med.
På X (tidligere kjent som Twitter) argumenterte sistnevnte for at Solvang faktisk presset Solberg, men at han så det som en fordel at intervjuobjektet fikk snakke, uten for mange avbrytelser.
- Folk vil høre hva intervjuobjekter har å si. Så finnes det selvsagt mange intervjuer som burde vært langt skarpere også. Men jeg synes altså ikke gårsdagen var et av dem, skrev Aas.

Ja til intervju - nei til aksje-spørsmål
Flere ubesvarte spørsmål
For halvannen uke siden gikk Høyre ut med en liste over rundt 3600 aksjehandler som Erna Solbergs ektemann, Sindre Finnes, gjorde mens hun var statsminister.
Børsen meldte torsdag at denne lista er mangelfull og inneholder flere feil.
Under intervjurunden samme dag bekreftet Solberg til Børsen at hun vil gi pressen innsyn i sin selvangivelse. Men noen ny og korrigert liste over ektemannens aksjehandler vil ikke Høyre bidra med.
- Det er uheldig at Erna Solberg ikke bidrar til å opplyse alle sider av saken, sa Rigmor Aasrud, parlamentarisk leder i Ap, til Dagbladet.