Rundt 300 tonn olje har lekket ut fra forlist lasteskip

Kystverket frykter like stort utslipp som ved Rocknes-ulykken. Opprydning kan ta seks måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kystverket har i dag tidlig alt av tilgjengelige fartøy og mannskaper ved kysten av Fedje for å prøve å begrense omfanget av det store oljeutslippet.

Forskipet er nå satt på en 6 meters grunne på CCB-Basen ved Ågotnes, utenfor Bergen, etter å ha blitt slept fra Fedje i dag. Kystverket regner nå med at den halvdelen av skipet skal ligge stabilt på stedet.

- Forskipet er i svært dårlig forfatning. Den vil nå bli ringet inn med lenser, og vi sender en ekspertgruppe til stedet for å vurderer videre tiltak, opplyser operasjonsleder Per Odd Krystad i Kystverket til Dagbladet.no. 

Slepet av forskipet var en nervepirrende affære, da ytterligere rundt 300 tonn olje i verste fall kan lekke ut fra «Server».

Akterskipet, som inneholder en del olje, har i løpet av natten sunket og ligger fortsatt delvis under vann ved Hellesøy fyr. Bare en liten del av skroget to av skipets master er synlige i havoverflaten.

- Katastrofe

Kystverket bekreftet tidligere i morges at en tank med 260-270 kubikk tung bunkersolje revnet og havnet i sjøen etter at det 180 meter lange lasteskipet M/S «Server» grunnstøtte ved Hellesøy fyr ved Fedje i Hordaland i går kveld.  Trolig kan opp mot 300 tonn nå være io sjøen

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer