Mulig storstreik på søndag:

Rundt 35 000 ansatte går ut i streik hvis det ikke blir enighet mellom NHO, YS og LO

Meklingen begynner i morgen.

MEKLESTART I MORGEN: Det er brudd i forhandlingene mellom LO, YS og NHO. Hans Christian Gabrielsen (LO) og Kristin Skogen Lund (NHO).
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MEKLESTART I MORGEN: Det er brudd i forhandlingene mellom LO, YS og NHO. Hans Christian Gabrielsen (LO) og Kristin Skogen Lund (NHO). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

35 000 ansatte innen buss, matvareindustri, spedisjon og en rekke bransjer tas ut i streik fra søndag om det ikke blir enighet mellom NHO, YS og LO.

Meklingen, der AFP, krav om reise, kost og losji og tjenestepensjon står sentralt, begynner onsdag. Partene har frist for å komme til enighet innen midnatt lørdag 7. april.

- Vi har alltid som utgangspunkt at vi skal komme til enighet under en mekling, men vi har krevende tema på bordet, derfor forbereder vi oss også til streik dersom vi ikke skulle bli enige. På bordet ligger våre krav om en mer rettferdig pensjon og bedret kjøpekraft, og også krav knyttet til reise, kost og losji for utsendte arbeidstakere, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

LO varsler at de vil ta ut nærmere 29 000 medlemmer i streik søndag ved brudd, hvorav 7868 er omfattet av Industrioverenskomsten. Det betyr at dersom det blir streik på kravene knyttet til reise, kost og losji, er det kun disse som vil bli tatt ut i streik. Blir det derimot streik på AFP, lønn eller tjenestepensjon, vil alle 29 000 bli tatt ut.

YS har varslet Riksmekleren om plassfratredelse for i underkant av 6 000 medlemmer tilknyttet forbundene Delta, Negotia, Parat, SAFE og YTF. Blant annet tar YS ut 1300 bussjåfører i Oslo og omegn, Stavanger og Sandnes fra søndag om det ikke blir enighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer