Rundt 3.500 omkommet

Redningsmannskaper fortsetter en desperat leting etter overlevende etter jordskjelvkatastrofen i Tyrkia. Tallet på omkomne har steget til nærmere 3.500.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det offisielle tallet på omkomne ble onsdag ettermiddag opplyst å være 3.479, mens antall skadde ble angitt til 16.782, ifølge nyhetsbyrået Anatolian, som siterte offisielle kilder ved krisesenteret som er etablert for å håndtere naturkatastrofen.

Mange flere har mistet alt de eide og hadde. Alt tyder på at døds- og skadetallene fortsatt vil stige, for mange mennesker er fortsatt savnet.

Hundre- eller tusenvis av mennesker er begravd døde eller levende i enorme ruinhauger, og redningsmannskapene kjemper mot tiden og utmattelsen. Hjelpeinnsats fra en rekke land er på vei til katastrofeområdene; både for å bistå under letingen og for å hjelpe de overlevende.

Farlig leting

Internasjonale eksperter assisterer de tyrkiske redningsmannskapene for å drive mest mulig effektiv leting i ruinene. Arbeidet er farlig for både mannskapene og eventuelle overlevende, fordi de raserte boligblokkene kan rase sammen enda mer.

Rop om hjelp kan ennå høres fra ruinene flere steder, men det er uhyre vanskelig å ta seg trygt fram til menneskene som er levende begravd. Sporhunder er satt inn i letingen, mens tyrkiske medier melder om mangel på utstyr til å ta seg gjennom ruinhaugene i flere av de rammede byene.

Kjempebrann

Brannmenn fortsetter kampen for å få kontroll over kjempebrannen ved oljeraffineriet i industribyen Izmit ved Marmarahavet, der skjelvet hadde sitt episenter. Fare for at raffineriet skal eksplodere har ført til full evakuering fra områdene rundt. Dette gjør belastningen for folk i byen ekstra stor.

(NTB-DPA-Reuters)

OVERLEVDE: Dødstallene stiger, men fortsatt letes det etter overlevende i ruinene.