Rundt 45 jenter syke etter gassangrep mot skole

Det er det andre gassangrepet mot skolen på ei uke.

SYKE ETTER GASSANGREP: Rundt 45 jenter ble syke etter et gassangrep mot en skole i Nord-Afghanistan. Foto: EPA/NAQEEB AHMED
SYKE ETTER GASSANGREP: Rundt 45 jenter ble syke etter et gassangrep mot en skole i Nord-Afghanistan. Foto: EPA/NAQEEB AHMEDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omkring 45 skolejenter ble søndag syke da giftig gass ble sluppet ut på en skole i Nord-Afghanistan.

Den videregående skolen for jenter Bibi Hajera i provinsen Taloqan har to ganger i løpet av ei uke blitt utsatt for gassangrep. Tirsdag ble 130 jenter og tre lærere syke da en lignende, giftig gass ble sluppet ut på skolen.

En tjenestemann ved utdanningsmyndighetene hevder at Taliban står bak, men opprørsgruppen avviser at de har noe med hendelsene å gjøre. De mener utenlandske styrker og den politiske administrasjonen i Kabul er ansvarlige.

- Vi motsetter oss aldri utdanning. Vi vil at de kriminelle som brenner skoler og forgifter studenter blir straffet etter islamsk lov, sier talsmann for Taliban Zabiullah Mujahid i en uttalelse.

Forrige uke anklaget afghansk etterretning Taliban for å ha økt antall angrep i landet - spesielt mot skoler for jenter. Jenter fikk ikke lov til å gå på skole under Taliban-regimet i Afghanistan mellom 1996 og 2001.

(NTB)