Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rundt 50 dyr døde i fjøsbrann i Mosjøen

Rundt 50 storfe gikk tapt i en fjøsbrann i Mosjøen i Vefsn kommune på Helgeland natt til lørdag. Driftsbygningen ble totalskadd i brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen ble meldt klokken 3.22. Det var omkring 50 dyr i driftsbygningen da brannen oppsto, ifølge politiet.

- Noen få dyr er hentet ut, men samtlige er nødslaktet, sier operasjonsleder Tommy Beck i Nordland politidistrikt til NTB.

Han sier at det ikke ser ut som om noen dyr kan berges.

- Det er fortsatt levende dyr i bygningen, og vi forsøker å finne en trygg vei inn, slik at disse også kan nødslaktes, sa han like etter klokken 7 lørdag morgen.

Det var både melkekyr, kviger og kalver i driftsbygningen, som besto av en hoveddel og et tilbygg. Alt er nedbrent.

Det var ikke mulig å få kontroll over brannen, og brannmannskapene forteller at de gjorde en stor innsats for å berge ut dyr fra tilbygget.

- Vi var inne og forsøkte å få dem ut, men de ville ikke. De snudde da de skulle ut i snøen, forteller en av brannmannskapene til Helgelendingen.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling