Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rundt 50 pågrepet for narkobruk på ravefest

Og tre østeuropeere tatt for å ha solgt paracet som ecstasy på Telenor Arena i kveld.

DANSEFEST: Rundt 22000 hvitkledde og danseglade mennesker hadde kjøpt billett til det utsolgte showet på Telenor Arena i kveld, som varte fra klokka 19 helt til 03. Personene på bildet har ikke noe med pågripelsene å gjøre.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
DANSEFEST: Rundt 22000 hvitkledde og danseglade mennesker hadde kjøpt billett til det utsolgte showet på Telenor Arena i kveld, som varte fra klokka 19 helt til 03. Personene på bildet har ikke noe med pågripelsene å gjøre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nærmere 22 000 hvitkledde nordmenn er samlet til House-fest i Telenor Arena der konseptet «Sensation the Ocean of white» går av stabelen i kveld.

Politiet i både Oslo og Bærum har vært i høy beredskap i forkant av arrangementet, der det var forventet utstrakt narkobruk. Allerede i morges ble åtte personer pågrepet på SAS Radisson Blu Park Hotel på Fornebu med narkotika.

Utover kvelden har langt flere blitt tatt på fersken både for bruk, besittelse og omsetning av ulovlige stoffer - i hovedsak ecstasy og kokain eller amfetamin.

- Så langt har vi pågrepet i overkant av 50 personer. Det dreier seg i hovedsak om bruk og besittelse av narkotika, sier innsatsleder Tor Arne Bakken ved Asker og Bærum politidistrikt til Dabladet.

Det er ikke meldt om alvorlige personskader eller overdoser, men noen av de danseglade har blitt behandlet for dehydrering av det medisinske personellet på stedet.

Ni personer sitter så langt i politiarresten i Sandvika - seks av dem fordi de var for ruset på narkotika til å klare å vedta politiets forelegg.

- Alle hadde spist piller eller fått i seg pulver, var kledd i hvitt og født mellom 1985 og 1992. De tre siste pågrepne er østeuropeere som skal ha solgt paracet som de utga for å være ecstasy. Det var det nok god profitt på i denne forsamlingen, sier operasjonsleder Magne Olsvoll i politiet til Dagbladet.

De fleste som blir pågrepet i Telenor Arena blir ilagt forelegg for narkotikabruken før de blir bortvist fra området.

Ved midnatt opplyste politiet at en god del av festdeltagerne har gått hjem allerede, men at det er ventet store køer når arrangementet avsluttes i 03-tida.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media