Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rundt 60 barn forsvunnet fra norske asylmottak

Justisministeren mener det er grunn til å tro at flere av disse er utsatt for menneskehandel.

BEKYMRET: Justisminister Knut Storberget frykter barn som forsvinner fra asylmottak kan være utsatt for menneskehandel.
Foto: Geir Bølstad / Dagbladet
BEKYMRET: Justisminister Knut Storberget frykter barn som forsvinner fra asylmottak kan være utsatt for menneskehandel. Foto: Geir Bølstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt i år har rundt 60 barn forsvunnet fra norske asylmottak. Justisminister Knut Storberget (Ap) mener det er grunn til å tro at flere av disse er utsatt for menneskehandel.

-13 av disse barna har kommet til rette. Noen legger ut på videre flukt og er ikke utsatt for menneskehandel. Men det er god grunn til å anta at flere av disse barna utsettes for det som de fleste av oss vil oppfatte som grov kriminalitet, sier Storberget til NRK.

Han sier at regjeringen i de neste fire årene skal styrke innsatsen mot menneskehandel, en handel som antas å være verdens nest største illegale økonomi.

Den norske innsatsen skal ha fokus på å ta bakmennene og hindre at barn som bor på norske asylmottak blir ofre.

Norge skal også bruke mer penger på å bygge opp et tilbud i hjemlandet til de som er utsatt for menneskehandel, for å sikre dem bedre oppfølging når de blir sendt tilbake til landet de kommer fra. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!