Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rundt 70 drept i selvmordsangrep i Nigeria

Selvmordsangrepene mot en moské og et marked nordøst i Nigeria kostet rundt 70 mennesker livet tirsdag, opplyser innbyggere i området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i Nigeria opplyste tidlig at 26 mennesker ble drept og 56 ble såret i de to selvmordsangrepene, som fant sted i Mubi nordøst i Nigeria. Innbyggere i området forteller at tallet på drepte var langt høyere.

- Jeg har deltatt i begravelsen til 68 mennesker, og familiemedlemmer kom med enda flere døde, forteller Muhammad Hamidu.

- Dette er det verste angrepet noensinne i Mubi, sier han.

- Vi har gravd 73 graver der ofrene er gravlagt, forteller en annen innbygger, Abdullahi Labaran.

Unge gutter
Tirsdagens første eksplosjon fant sted i en moské under ettermiddagsbønnen, mens den andre selvmordsbomberen sprengte seg blant folk som flyktet fra bombestedet, opplyser delstatspolitiets talsmann Othman Abubakar.

Selvmordsbomberne skal ha vært unge gutter, og Boko Haram mistenkes for å ha sendt dem.

Minst 20.000 mennesker er drept siden Boko Haram i 2009 grep til våpen i sin kamp for en islamsk stat nordøst i Nigeria.

Mubi har opplevd en rekke selvmordsaksjoner og angrep tidligere, og byen ble en kort periode kontrollert av Boko Haram i 2014.

Motstridende tall
Det er vanlig at det kommer motstridende tall på drepte i Nigeria, der myndighetene langt på vei hevder å ha nedkjempet den ytterliggående islamistgruppa Boko Haram og er kjent for å tone ned omfanget av terroraksjoner.

Tirsdagens angrep fant sted samtidig med at Nigerias president Muhammadu Buhari er i USA, der han mandag besøkte president Donald Trump i Det hvite hus.

Trump lovet mer støtte i kampen mot Boko Haram, men uten å gå i detaljer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media