OPPKJØP: Rundt 70 ansatte mister jobben etter at Aker Solutions kjøpte oljeservicevirksomheten Reinertsen for 212,5 millioner kroner. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
OPPKJØP: Rundt 70 ansatte mister jobben etter at Aker Solutions kjøpte oljeservicevirksomheten Reinertsen for 212,5 millioner kroner. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Rundt 70 mister jobben etter Reinertsen-oppkjøp

- Vi har hatt en gjennomgang av ressurser og forventede arbeidsvolumer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 70 ansatte mister jobben etter at Aker Solutions overtok olje- og gassvirksomheten til Reinertsen AS.

- I forbindelse med oppkjøpet av Reinertsen har vi hatt en gjennomgang av ressurser og forventede arbeidsvolumer. Dette har vist et behov for å redusere arbeidskapasiteten i Trondheim og Bergen med om lag 70 stillinger, noe vi informerte de ansatte om på allmøter for rundt to uker siden, skriver pressekontakt Stina Kildedal-Johannessen i Aker Solutions i en epost til Adresseavisen.

Hun sier at dette gjøres for å sikre selskapets konkurranseevne. Nedbemanningen kommer til å skje gjennom oppsigelser og vil hovedsakelig påvirke administrasjonsstillinger samt noen ingeniørstillinger.

Det var i slutten av mars det ble kjent at Aker Solutions tok over olje- og gassvirksomheten og de rundt 700 ansatte i oljeserviceselskapet Reinertsen AS i Trondheim.

Bakgrunnen var at Reinertsen hadde bedt om offentlige gjeldsforhandlinger i desember i fjor. Da virksomhetsoverdragelsen var gjennomført, ble Reinertsen slått konkurs.

(NTB)