Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rundt 70 mister jobben etter Reinertsen-oppkjøp

- Vi har hatt en gjennomgang av ressurser og forventede arbeidsvolumer.

OPPKJØP: Rundt 70 ansatte mister jobben etter at Aker Solutions kjøpte oljeservicevirksomheten Reinertsen for 212,5 millioner kroner. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
OPPKJØP: Rundt 70 ansatte mister jobben etter at Aker Solutions kjøpte oljeservicevirksomheten Reinertsen for 212,5 millioner kroner. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 70 ansatte mister jobben etter at Aker Solutions overtok olje- og gassvirksomheten til Reinertsen AS.

- I forbindelse med oppkjøpet av Reinertsen har vi hatt en gjennomgang av ressurser og forventede arbeidsvolumer. Dette har vist et behov for å redusere arbeidskapasiteten i Trondheim og Bergen med om lag 70 stillinger, noe vi informerte de ansatte om på allmøter for rundt to uker siden, skriver pressekontakt Stina Kildedal-Johannessen i Aker Solutions i en epost til Adresseavisen.

Hun sier at dette gjøres for å sikre selskapets konkurranseevne. Nedbemanningen kommer til å skje gjennom oppsigelser og vil hovedsakelig påvirke administrasjonsstillinger samt noen ingeniørstillinger.

Det var i slutten av mars det ble kjent at Aker Solutions tok over olje- og gassvirksomheten og de rundt 700 ansatte i oljeserviceselskapet Reinertsen AS i Trondheim.

Bakgrunnen var at Reinertsen hadde bedt om offentlige gjeldsforhandlinger i desember i fjor. Da virksomhetsoverdragelsen var gjennomført, ble Reinertsen slått konkurs.

(NTB)

Hele Norges coronakart