Israel og Palestina-konflikten

Rundt 90 raketter skutt ut fra Gaza i dag. Bomberom gjenåpnes

Bombesirenene hørtes mange stedet i det sørlige Israel i morges. Nå bomber Israel tilbake. To palestinere er drept.

Det israelske militæret sier at militante palestinere har sendt raketter fra Gaza by. Innbyggere i det sørlige Israel våknet i dag opp til den markante bombe-sirenen, som forteller at en rakett utsendt fra Gaza er på vei i din retning. Bare i den sørlige byen Ashkelon gikk sirenen over 50 ganger og byen har nå åpnet bomberommene sine Vis mer

Innbyggere i det sørlige Israel våknet i dag opp til den markante bombe-sirenen, som forteller at en rakett utsendt fra Gaza er på vei i din retning. Bare i den sørlige byen Ashkelon gikk sirenen over 50 ganger, melder YNet.

Byen har nå åpnet bomberommene sine, skriver Haaretz.

Bomber tilbake

NOK EN BEGRAVELSE: Sørgende står rundt palestineren Raed Abu Tair, som ble drept i forbindelse med at han demonstrerte ved grensa til Israel i går. Foto: Mohammed Salem / Reuters / Scanpix
NOK EN BEGRAVELSE: Sørgende står rundt palestineren Raed Abu Tair, som ble drept i forbindelse med at han demonstrerte ved grensa til Israel i går. Foto: Mohammed Salem / Reuters / Scanpix Vis mer

Også en rekke andre byer og små samfunn i det sørlige Israel hørte sirenene. Ingen skader på mennesker eller ødeleggelser er hittil meldt inn.

Det er ikke kommet noen offisiell grunn til hvorfor det i morgentimene i dag er skutt ut så mange raketter fra Gaza, men i går drepte Israel fire palestinere etter at en fra Gaza skjøt og skadde to soldater, melder Haaretz.

Den israelske hæren (IDF) har allerede bombet to ganger i Gaza, som svar i dag. To palestinere er drept, ifølge Haaretz.

Helsedepartementet i Gaza melder at den 22-årige mannen Imad Nassir er en av de to drepte. Fire andre personer skal være skadd.

Stenger veier

DRA: Israelsk politi ber folk dra dra Zikim-stranda, like nord for Gaza-grensa. Foto: Amir Cohen / Reuters / Scanpix
DRA: Israelsk politi ber folk dra dra Zikim-stranda, like nord for Gaza-grensa. Foto: Amir Cohen / Reuters / Scanpix Vis mer

En talsperson for IDF sier at de nå stenger enkelte veier og steder rundt Gaza-grensa, inkludert Zikum-stranda som er en få minutters kjøretid nord for grensa.

Samtidig som uroen skjer, er representanter for Islamsk Jihad og Hamad i Egypt i samtaler for få mer ro langs grenseområdene mellom Israel og Gaza.

Ikke fornøyd

Hovedgrunnen til at det igjen er sammenstøt og rakettangrep ved den israelsk-palestinske grensa, er at et israelsk flyangrep i går drepte to av medlemmene til Qassam-brigadene, som er Hamas' militære ving, skriver Haaretz' Amos Harel.

I tillegg er de mange rakettangrepene fra Gaza og inn i Israel på grunn av en økende palestinsk frustrasjon over at ikke alt som ble lovet i forbindelse med Egypt-forhandlinger i forrige måned er blitt satt i gang.

Israel har ifølge Haaretz-kilder lovet at de vil hjelpe til sånn at livsvilkårene til de over to millioner innestengte innbyggerne i Gaza skulle bli bedre - mot ro ved den israelsk-palestinske grensa.

- Israel ba om ro, men her føler vi ikke noen forbedringer, så vi måtte trappe opp motstanden igjen. Som å demonstrere om kvelden og natta, og å sende ut brennbare ballonger. Og hver gang palestinere rammes, vil vi sende ut raketter, sier en diplomatisk kilde fra Gaza til Haaretz.