Israel og Palestina-konflikten

Rundt 90 raketter skutt ut fra Gaza i dag. Bomberom gjenåpnes

Bombesirenene hørtes mange stedet i det sørlige Israel i morges. Nå bomber Israel tilbake. To palestinere er drept.

Det israelske militæret sier at militante palestinere har sendt raketter fra Gaza by. Innbyggere i det sørlige Israel våknet i dag opp til den markante bombe-sirenen, som forteller at en rakett utsendt fra Gaza er på vei i din retning. Bare i den sørlige byen Ashkelon gikk sirenen over 50 ganger og byen har nå åpnet bomberommene sine Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Innbyggere i det sørlige Israel våknet i dag opp til den markante bombe-sirenen, som forteller at en rakett utsendt fra Gaza er på vei i din retning. Bare i den sørlige byen Ashkelon gikk sirenen over 50 ganger, melder YNet.

Byen har nå åpnet bomberommene sine, skriver Haaretz.

Bomber tilbake

Også en rekke andre byer og små samfunn i det sørlige Israel hørte sirenene. Ingen skader på mennesker eller ødeleggelser er hittil meldt inn.

Det er ikke kommet noen offisiell grunn til hvorfor det i morgentimene i dag er skutt ut så mange raketter fra Gaza, men i går drepte Israel fire palestinere etter at en fra Gaza skjøt og skadde to soldater, melder Haaretz.

Den israelske hæren (IDF) har allerede bombet to ganger i Gaza, som svar i dag. To palestinere er drept, ifølge Haaretz.

Helsedepartementet i Gaza melder at den 22-årige mannen Imad Nassir er en av de to drepte. Fire andre personer skal være skadd.

Stenger veier

En talsperson for IDF sier at de nå stenger enkelte veier og steder rundt Gaza-grensa, inkludert Zikum-stranda som er en få minutters kjøretid nord for grensa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer