<b>KATTEDRAP:</b> Nå krever organisasjonen for løskatter obduksjon for å finne årsaken til dødsfallene. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
KATTEDRAP: Nå krever organisasjonen for løskatter obduksjon for å finne årsaken til dødsfallene. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpixVis mer

Rundt to hundre katter funnet døde i en landsby i Frankrike

Spekulasjoner om hvem som står bak skaper dårlig stemning. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I den lille byen Saint-Pierre-la-mer sør i Frankrike er det mye sinne blant naboene etter at opp til 200 katter er funnet døde de siste to månedene.

Ingen har ennå funnet ut hvem som står bak, ifølge den lokale avisa La Depeche.

Dyrevernorganisasjonen SPA er blitt nedringt av naboer som har funnet døde katter eller katter i store smerter i hagene sine.

- Siden begynnelsen av uka, har et femtitalls katter blitt funnet forgiftet, sier André Ruiz, som er ansvarlig for sikkerhet i området.

Michèle Grenier-Bollet fra dyrevernorganisasjonen SPA mener det er enda flere.

- De er overalt i søppelkassene, det er nesten 200, sier hun til avisa.

De fleste som er funnet er løskatter, men også domestiserte katter som aldri går utenfor hagen sin, er rapportert døde.

Ettersom ukene er gått, er stemningen blitt dårligere på det lille stedet ved Middelhavet.

Det er mange spekulasjoner rundt hvem som står bak, og en av landbyboerne beskriver stemningen som hatefull til 20 minutes. Mange frykter barn kan få i seg noe giftig.

De har ikke lykkes i å konkludere med hva dødsfallene skyldes, men en beboer som mistet sin ti år gamle katt Sylvestre beskriver at hun så en annen katt i store smerter, som kastet opp noe blått og mjauet voldsomt, før den døde.

Organisasjonen for løskatter, som har jobbet med sterilisering av kattene, har anmeldt saken til politiet og krever nå obduksjon for å finne dødsårsaken.