Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rundt tusen bilberginger i går

Bilister står så lenge i kø at de går tomme for bensin. Utforkjøringer overalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to store kranbilselskapene har brukt alt de har av mannskaper i snøkaoset i Østlandsområdet i dag.

- Bare i Oslo har vi hatt 131 bergingsoppdrag, og 11 bilister venter akkurat nå på hjelp. Vi passerer helt sikkert 150 oppdrag i løpet av kvelden, forteller avdelingssjef Irene Røsholt ved Falck Redning.

Bare i Larvik og Sandefjord hadde Falck alene hatt 73 jobber i 21.30-tida i kveld, en situasjon som var minst like ille i Skien/Porsgrunn-området, og tilsvarende ved selskapets andre stasjoner i Vestfold, Telemark, Østfold og Aust-Agder.

Les mer om kaoset på veien HER.

I tillegg kommer utrykninger til uhell og ulykker forespurt av politiet.

Kommer ikke av flekken

- Det er vanvittig mye fastkjøringer, små kollisjoner og utforkjøringer. I tillegg står mange fast på parkeringsplasser og kommer rett og slett ikke i gang på grunn av all snøen, sier Røsholt, som bekrefter at Falck har hatt flere hundre oppdrag til sammen i de verst rammede områdene.

Det har også konkurrenten Viking Redningstjeneste.

FULLSTENDIG KAOS: Trafikksituasjonen i Oslo begynte ikke å bedre seg før i 21.30-tida i kveld. Da hadde trafikken stått nesten bom stille flere steder i mange timer. Foto: SCANPIX
FULLSTENDIG KAOS: Trafikksituasjonen i Oslo begynte ikke å bedre seg før i 21.30-tida i kveld. Da hadde trafikken stått nesten bom stille flere steder i mange timer. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hvis jeg skal gjette har det nok vært fire-fem hundre berginger i de aktuelle regionene. Alle mannskaper er i bruk, og for oss er det jo hyggelig at vi har mye å gjøre, sier avdelingsdirektør Ellen Kilde Evensen ved Vikings kundesenter til Dagbladet.no

Hun ga selv opp å komme seg til jobben i Oslo i snøkaoset, snudde bilen og valgte hjemmekontor i dag.

- Vi har fått meldinger om at folk har gått tom for bensin mens de har stått på tomgang i kø i mange timer på E6 i Skulleruddumpa. Det er ganske betegnende for situasjonen, sier Evensen.

Fullt kø-kaos i Oslo

I hovedstaden var trafikksituasjonen kaotisk til langt på kveld.

- Det begynner nå å løsne på E6 i Skulleruddumpa, det var der proppen var. Det sto bom stille fra rundt klokka 14.30 og utover, og verken saltbil eller brøytebil kom seg fram, sa operasjonsleder Tor Grøttum ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no i 21.30-tida.

Køene fra Skulleruddumpa forplantet seg til veinettet i hele den sørøstlige delen av hovedstaden. Ifølge NTB forsøkte politiet i kveld å lose trafikken over Ekeberg og Mosseveien, men også der var det ytterst vanskelige kjøreforhold

Politiet og brøytemannskapene stålsetter seg nå for minst like store snømengder i morgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!