Rune (52) endelig trodd etter 19 år

I 1987 tålte ikke Rune Bergmann (52) mer av kjemikaliene på Ekofisk-feltet i Nordsjøen. Endelig vedgår også Staten at den tidligere oljearbeideren er yrkesskadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:)- Endelig er plagene mine godkjent som yrkesskade. For meg betyr det alt. Absolutt alt. Det er ikke mye igjen å gå ut og jobbe med i denne kroppen, sier Rune Bergmann (52) til Dagbladet.no. Bergmann er på telefon fra Alicante i Spania hvor han har oppholdt seg de siste årene. Nylig fikk han følgende deilige beskjed, svart på hvitt i brevs form fra Fylkestrygdekontoret i Oslo:

«Fylkestrygdekontoret har godkjent Deres løsemiddelskade som yrkessykdom likestilt med yrkesskade, jf. folketrygdloven § 13-4».

Dagblad-serien

I november i fjor startet Dagbladet en omfattende artikkelserie om kjemisk helsefare offshore. Avisa avdekket en opphopning av kreft, giftskader og dødsfall blant oljearbeidere som har jobbet for ulike selskaper på ulike installasjoner i Nordsjøen.

Sykdomshistoriene deres har mange likhetstrekk, og de tidligere oljearbeiderne deler mange av følgende symptomer:

Tretthet, utmattethet, kvalme, kroppsdeler som dovner bort, smerter i muskler og ledd, prikking og koking i bein, verk i hofter og nyreregion, diaré, urinveisproblemer, kramper, hjertebank, oppblåst mage, lungeproblemer, hudreaksjoner, balanseproblemer, søvnproblemer, konsentrasjonsvansker, nedsatt hukommelse, mye hoste, slim i nese og hals og influensafølelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer