RUNE FARDAL OG BARNEVERNET

Rune (58) har jobbet mot barnevernet i over ti år: - Det er fem til seks hovedmiljøer i Norge. Vi møtes ganske ofte

Rune Fardal (58) er en av Norges mest innflytelsesrike antibarnevernsaktivister. Nå etterforskes han for hensynsløs atferd på Facebook.

ETTERFORSKES: Rune Fardal (58) er en av Norges mest innflytelsesrike antibarnevernsaktivister. Nå etterforskes han for hensynsløs atferd på Facebook. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
ETTERFORSKES: Rune Fardal (58) er en av Norges mest innflytelsesrike antibarnevernsaktivister. Nå etterforskes han for hensynsløs atferd på Facebook. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TALLINN/OSLO (Dagbladet): - Det har utkrystallisert seg fem til seks hovedmiljøer i Norge nå. Det er ildsjeler som jobber for det samme - å få barnevernet på beina igjen.

Det sier Rune Fardal (58), en av Norges mest aktive barnevernskritikere, til Dagbladet.

- Vi møtes ganske ofte. Det blir sammenkomst på Gol 21. mai, et møte i Trondheim 20. mai og demonstrasjon foran Stortinget 19. august. Det sendes også TV-sendinger på Facebook.

Tusenvis av følgere

Bergenseren Fardal sier det finnes seks ulike hovedmiljøer blant norske antibarnevernsaktivister.Selv har han i skrivende stund 6000 følgere på Facebook. Han kaller seg «psykolog-ekspert» og hevder å ha psykopati og narsissistiske personlighetsforstyrrelser som spesialfelt - men innrømmer overfor Dagbladet at han er selvlært.

- Jeg er ikke psykolog, for jeg utøver ikke terapi, men jeg har studert psykologi i 20 år, sier Fardal som ikke har avlagt noen eksamen i faget.Han er med i flere av antibarnevernsgruppene på Facebook som Dagbladet skrev om i mars.

Under etterforskning

Nå er Fardal under etterforskning for brudd på straffelovens §266 – hensynsløs atferd. Han har status som mistenkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer