SLIPPER FENGSEL:  Rune Brynhildsen er dømt til ti måneders fengsel for innsidehandel. Han slipper nå sone mer i fengsel.

Foto Tom Martinsen
SLIPPER FENGSEL: Rune Brynhildsen er dømt til ti måneders fengsel for innsidehandel. Han slipper nå sone mer i fengsel. Foto Tom MartinsenVis mer

Rune Brynhildsen slipper mer fengsel

Mediekjendisen Rune Brynhildsen slipper å sone flere dager i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Tidligere P4-sjef og medierådgiver Rune Brynhildsen er dømt for lekkasjer som førte til innsidehandel. Ifølge lagmannsretten fikk Brynhildsen tilgang til innsideinformasjon gjennom jobben som medierådgiver.

44-åringen ble opprinnelig dømt til fengsel i 10 måneder for tre overtredelser av verdipapirhandelloven.

Illojal Nå har saken vært opp til ny behandling i Borgarting lagmannsrett. I dommen heter det:

«Brynhildsens opptreden representerte illojale tillitsbrudd overfor de selskaper han hadde oppdrag for».

«Han misbrukte tilliten til tre av disse selskapene ved å gi fortrolige innside opplysninger videre».

I dommen legger dommerne til grunn at Brynhildsen har hatt en omfattende mediebelastning, ved at straffesaken mot ham er blitt mye omtalt i mediene.

Mediebelastning Dommerne skriver i rettsboka:

«Lagmannsretten legger til grunn at personfokuseringen har rammet Brynhildsen og hans familie hardt. Det er først og fremst omfanget og bruken av bilde og overskrifter som har vært belastende».

Aktor, konstituert førstestatsadvokat Thomas Skjelbred, la ned påstand om fengsel i to år. Seks måneder av straffen burde etter Økokrims oppfatning gjøres betinget med en prøvetid på to år.

Borgarting lagmannsrett finner - som de skriver - «etter omstendighetene for streng».

Sonet ferdig I dommen heter det videre:

«Lagmannsretten finner det passende at Brynhildsen gis en del dom slik at av straffen på 10 måneders fengsel, gjøres ni måneder betinget med en prøvetid på to år.»

Det betyr at Brynhildsen slipper å måtte gå i fengsel igjen, og at lagmansretten anser at han har sonet sin straff for å ha lekket opplysninger som førte til insidehandel.

- Min klient er lettet over at lagmannsretten fastslår at saken nå er ferdig for ham og at han kan gå videre i livet uten å måtte inn igjen i fengsel, sier advokat John Christian Elden, som har forsvart Rune Brynhildsen.

LETTET:  - Min klient er lettet over at han ikke må tilbake til fengselet, sier advokat John Christian Elden. Foto: Ole Morten Melgård.
LETTET: - Min klient er lettet over at han ikke må tilbake til fengselet, sier advokat John Christian Elden. Foto: Ole Morten Melgård. Vis mer