- Rune Edvardsen har ingen roller eller oppdrag for UD i denne saken

Rune Edvardsen hevder han har fremforhandlet ny utleveringsavtale med kongolesiske myndigheter, men UD avviser at predikanten har noen rolle i forhandlingene.

- INGEN OPPDRAG FOR UD: Rune Edvardsen har ingen roller eller oppdrag for UD i samtalene om å få til en soningsoverføring for de to dødsdømte nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland, sier UD. Foto: Claude Nzunzu  /Dagbladet
- INGEN OPPDRAG FOR UD: Rune Edvardsen har ingen roller eller oppdrag for UD i samtalene om å få til en soningsoverføring for de to dødsdømte nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland, sier UD. Foto: Claude Nzunzu /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en dokumentar som sendes på TVN MAX i kveld hevder Rune Edvardsen at han har fremforhandlet en ny utleveringsavtale for de to dødsdømte nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French med kongolesiske myndigheter.

Planen for en benådning og en påfølgende hjemsendelse av de to nordmennene skal ifølge Edvardsen ha blitt godtatt av den kongolesiske presidenten, landets justisminister og den militære ledelsen. I dokumentaren hevdes det at predikanten underrettet Utviklingsminister Erik Solheim om de nye planene i et hemmelig møte i etterkant av forhandlingene.

- I samtalene gikk vi gjennom de forskjellige premissene som kunne gjøre at Kongo kunne føle seg vel med en eventuell avtale. Det vil være essensielt for den nye regjeringen å vise at de tar dette på alvor. I møtene sa de til meg at det «er nye elementer» i saken - det kan bety att de kanskje ikke har tiltro til at dommen er helt rett. Det er ihvertfall slik jeg leser kongolesiske myndigheter, sa Edvardsen til Dagbladet tildligere i dag.

Edvardsen bekreftet overfor Dagbladet at han i januar var i et møte med Utviklingsministeren om saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer