«Rune G. kan bli en velgermagnet»

STOVNER i Oslo (Dagbladet): - Jeg tror Rune Gerhardsen kan ta stemmer fra Fremskrittspartiet her i Groruddalen. Han kan bli en velgermagnet, sier eks-Frp-er Einar Lonstad. Han likte godt Gerhardsens 1. mai-appell i Stovner samfunnshus i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Der gikk Gerhardsen hardt ut mot det han kalte avgiftstøv og skjemavelde. Sjuendekandidaten på Oslo Ap's stortingsliste varslet sågar at han vil fjerne bil- og båtavgiftene.

- Mange avgifter kalles luksusavgifter fordi de før rammet rike. Men bil og båt er ikke luksus i dag. Nå rammer avgiftene vanlige folk. Da vender folk oss ryggen, sa Gerhardsen. Ap-leder Thorbjørn Jagland har denne kommentaren: - Vi ser hele tida på avgiftspolitikken. Men man må ikke innbille seg at man kan fjerne alt på en gang. Da ville man få virkninger for folk flest som heller ikke Rune Gerhardsen ville like.

Heia Kosmo

Overfor Dagbladet understreker Gerhardsen at han står trygt på partiprogrammet når han vil ha en gjennomgang av avgiftssystemet.

- Vi må slå ned på tøvet. Det er ingen fornuft i at et idrettslag skal slås konkurs fordi de må betale avgift må dugnad. Å diskutere om det skal være avgift på sjokoladen etter om den er inni eller utenpå kjeksen, er en ødeleggende diskusjon, sa Gerhardsen, som roste administrasjonsminister Jørgen Kosmo for å kritisere NSB. - Heia Kosmo, hvem skal stille krav til offentlige tjenester hvis ikke Ap skal gjøre det? Vi må sette velferdssamfunnet under konstant kritikk. Det står også i vårt program, sa Gerhardsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer