TRUFFET AV BROTTSJØ: Arkivfoto av riggen COSL Innovator på Troll-feltet i Nordsjøen, der Rune Morten Narvåg (53) mistet livet etter at en brottsjø traff boligdelen på riggen onsdag kveld.

Foto: Tovelin Foto / COSL / NTB scanpix
TRUFFET AV BROTTSJØ: Arkivfoto av riggen COSL Innovator på Troll-feltet i Nordsjøen, der Rune Morten Narvåg (53) mistet livet etter at en brottsjø traff boligdelen på riggen onsdag kveld. Foto: Tovelin Foto / COSL / NTB scanpixVis mer

Rune Morten (53) hadde jobbet i Aker Solutions siden han var 16 år. Onsdag døde han på jobb

Aker Solutions minnes Rune Morten Narvåg (53) som en utadvendt, engasjert og jovial person.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 53 år gamle Rune Morten Narvåg omkom på COSL Innovator ved Troll-feltet i Nordsjøen onsdag. Navnet ble tidligere i dag frigitt av politiet i samråd med familien.

Rune Morten Narvåg var bosatt i Oslo, ansatt i Aker Solutions og jobbet ved subsea-avdelingen på Ågotnes. Han mistet livet da boligkvarteret på COSL-riggen på Statoils Troll-felt i Nordsjøen ble truffet av brottsjø onsdag ettermiddag.

Det var 106 personer om bord på riggen COSL Innovator, som driftes av selskapet COSL. 44 personer ble brakt til land i helikopter, mens 59 offshorearbeidere ble igjen på riggen. To personer ble skadd.

- Rune var 53 år gammel. Han bodde i Oslo og jobbet som offshore team leder i vår subsea-avdeling på Ågotnes. Han var i tillegg aktiv i Industri Energi og var tidligere tillitsvalgt og talsmann for de ansatte i Aker Solutions på Ågotnes, skriver kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani i Aker Solutions i en e-post til Dagbladet.

Narvåg jobbet i Aker Solutions i 37 år. I en alder av 16 år begynte han som lærling og maskinarbeider i det som da het Kværner Brug i Lodalen. Der ble han engasjert som produktivitetstillitsvalgt.

OMKOM PÅ JOBB: Rune Morten Narvåg (53). Foto: Aker Solutions
OMKOM PÅ JOBB: Rune Morten Narvåg (53). Foto: Aker Solutions Vis mer

- Da selskapet begynte med subsea-virksomhet for rundt 20 år siden fulgte Rune også med og begynte å reise offshore. Rune var dermed med helt fra starten av med installasjoner på havbunnen, heter det i minneordet fra Aker Solutions.

Ifølge selskapet trivdes Narvåg svært godt på sjøen og han arbeidet på ulike båter og rigger de siste åra.

- Han var en utadvendt, engasjert og jovial person som ofte var midtpunktet i en forsamling. Han kunne føre ordet og hadde en solid hukommelse og ikke minst kompetanse. Rune var opptatt av å forbedre ting og mye av det han foreslo ble satt i system, skriver Aker Solutions.

I minneordet skriver selskapet at det som har skjedd er svært trist og deres tamker går de til de som sto Narvåg nær.

- Vi har mistet en høyt verdsatt kollega som vil bli dypt savnet. Vi skal ha et allmøte mandag på Ågotnes for å minnes Rune og det vil legges ut kondolanseprotokoll, skriver Nooryani.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram