Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rune Morten (53) hadde jobbet i Aker Solutions siden han var 16 år. Onsdag døde han på jobb

Aker Solutions minnes Rune Morten Narvåg (53) som en utadvendt, engasjert og jovial person.

TRUFFET AV BROTTSJØ: Arkivfoto av riggen COSL Innovator på Troll-feltet i Nordsjøen, der Rune Morten Narvåg (53) mistet livet etter at en brottsjø traff boligdelen på riggen onsdag kveld.

Foto: Tovelin Foto / COSL / NTB scanpix
TRUFFET AV BROTTSJØ: Arkivfoto av riggen COSL Innovator på Troll-feltet i Nordsjøen, der Rune Morten Narvåg (53) mistet livet etter at en brottsjø traff boligdelen på riggen onsdag kveld. Foto: Tovelin Foto / COSL / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 53 år gamle Rune Morten Narvåg omkom på COSL Innovator ved Troll-feltet i Nordsjøen onsdag. Navnet ble tidligere i dag frigitt av politiet i samråd med familien.

Rune Morten Narvåg var bosatt i Oslo, ansatt i Aker Solutions og jobbet ved subsea-avdelingen på Ågotnes. Han mistet livet da boligkvarteret på COSL-riggen på Statoils Troll-felt i Nordsjøen ble truffet av brottsjø onsdag ettermiddag.

Det var 106 personer om bord på riggen COSL Innovator, som driftes av selskapet COSL. 44 personer ble brakt til land i helikopter, mens 59 offshorearbeidere ble igjen på riggen. To personer ble skadd.

- Rune var 53 år gammel. Han bodde i Oslo og jobbet som offshore team leder i vår subsea-avdeling på Ågotnes. Han var i tillegg aktiv i Industri Energi og var tidligere tillitsvalgt og talsmann for de ansatte i Aker Solutions på Ågotnes, skriver kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani i Aker Solutions i en e-post til Dagbladet.

Narvåg jobbet i Aker Solutions i 37 år. I en alder av 16 år begynte han som lærling og maskinarbeider i det som da het Kværner Brug i Lodalen. Der ble han engasjert som produktivitetstillitsvalgt.

OMKOM PÅ JOBB: Rune Morten Narvåg (53). Foto: Aker Solutions
OMKOM PÅ JOBB: Rune Morten Narvåg (53). Foto: Aker Solutions Vis mer

- Da selskapet begynte med subsea-virksomhet for rundt 20 år siden fulgte Rune også med og begynte å reise offshore. Rune var dermed med helt fra starten av med installasjoner på havbunnen, heter det i minneordet fra Aker Solutions.

Ifølge selskapet trivdes Narvåg svært godt på sjøen og han arbeidet på ulike båter og rigger de siste åra.

- Han var en utadvendt, engasjert og jovial person som ofte var midtpunktet i en forsamling. Han kunne føre ordet og hadde en solid hukommelse og ikke minst kompetanse. Rune var opptatt av å forbedre ting og mye av det han foreslo ble satt i system, skriver Aker Solutions.

I minneordet skriver selskapet at det som har skjedd er svært trist og deres tamker går de til de som sto Narvåg nær.

- Vi har mistet en høyt verdsatt kollega som vil bli dypt savnet. Vi skal ha et allmøte mandag på Ågotnes for å minnes Rune og det vil legges ut kondolanseprotokoll, skriver Nooryani.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media