Rune Olsø går av som Entra-direktør

Får med seg rundt 2 millioner.

GÅR AV: Rune Olsø går av som administrerende direktør i Entra Eiendom, for å skape ro for selskapet. Han trer av med umiddelbar virkning.
Foto: Ned Alley / Scanpix
GÅR AV: Rune Olsø går av som administrerende direktør i Entra Eiendom, for å skape ro for selskapet. Han trer av med umiddelbar virkning. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rune Olsø går av som administrerende direktør i Entra Eiendom med umiddelbar virkning. Valget ble tatt i samråd med styrets leder Siri Hatlen.

- Entra har vært et hovedfokus i livet mitt i sju år, og det er vemodig å forlate selskapet. Samtidig mener jeg dette er riktig nå, sier Olsø i en pressemelding sendt onsdag kveld.

Han begrunner sin fratreden med ønske om å bidra til å skape ro for selskapet, dets ansatte og dets kunder. Anne Harris konstitueres som administrerende direktør.

Olsø har opplevd massiv kritikk for sin lederlønn på over tre millioner kroner i det statlige eiendomsselskapet.

Saken eskalerte da det ble kjent at et mindretall i styret «kuppet» ansettelsen av Olsø på et møte 26. september. Næringsminister Trond Giske, som er en venn av Olsø, er erklært inhabil i forhold til Olsø, men ikke Entra.

- Riktig Per Roar Bredvold (Frp), som sitter i næringskomiteen, mener det er riktig at Olsø nå trekker seg.

- Jeg er veldig fornøyd med at han trekker seg, for å si det sånn. Jeg har hele tiden ment at det var feil at han fikk jobben. Når man er statsråd må man være veldig forsiktig med å forfordele verv eller en jobb til noen man kjenner. Det er vel ganske tydelig at det ble gjort i denne saken, sier han til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer