Rune Øygard dømt til fire års fengsel

Får dommen nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Rune Øygard (53) dømmes til fire års fengsel for seksuell omgang med ei mindreårig jente, har Sør-Gudbrandsdal tingrett bestemt.

Dommen er enstemmig. Øygard dømmes etter straffelovens paragrafer 195 og 196 som omhandler seksuell omgang med mindreårige under 14 og 16 år.

Øygard ble også dømt til å betale oppreisning til fornærmede på 150 000 kroner.

Dommen er knusende for Øygard og retten gir gjennomslag til påtalemyndighetens påstand om straff, som var nettopp på fire års fengsel.

Tingrettsdommer leser nå opp begrunnelsen for dommen. Følg med i Dagbladets livestudio her. Det er ventet at opplesningen vil ta i overkant av to timer. Nå Kvisberg er ferdig får domfelte Øygard valget mellom å vedta, anke ellre ta betenkningstid om dommen. Øygard har tidligere tatt forbehold om å anke dommen, men hva som vil skje senere i dag er ennå ikke sikkert. Fornærmede får samme mulighet.

Den permitterte Vågå-ordføreren nekter straffskyld og krevde seg frifunnet under hovedforhandlingen. Påtalemyndigheten ved statsadvokat Thorbjørn Klundseter mener Øygard bør fengsles i fire år. Du kan lese om de viktigste stridspunktene her.

Bistandsadvokat Nina Emilie Hjortdal Braathen har på vegne av sin klient krevd en oppreisningserstatning fra Øygard på 260 000 kroner.