Rune Øygard dropper å klage saken til Strasbourg

Men står på at han er uskyldig i overgrepene.

DROPPER STRASBOURG: Rune Øygards advokat, Mette Yvonne Larsen, sier hennes klient dropper å klage saken inn til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
DROPPER STRASBOURG: Rune Øygards advokat, Mette Yvonne Larsen, sier hennes klient dropper å klage saken inn til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rune Øygard har siden begynnelsen av januar sonet overgrepsdommen på to år og tre måneder på den åpne avdelinga Kroksrud i Ullersmo fengsel på Kløfta utenfor Oslo. Han startet soninga 11. desember i fengselets høysikkerhetsavdeling.

Saken mot 54-åringen gikk helt til Høyesterett som til slutt valgte å skjerpe dommen mot den tidligere Vågå-ordføreren.

Les: Slik er livet til Rune Øygard i fengsel (krever abonnement).

Ifølge sin advokat Mette Yvonne Larsen står han Øygard fortsatt fast på at han er uskyldig dømt og at han ikke har noe i fengsel å gjøre. Han ble dømt for gjentatte overgrep mot ei jente under 16 år.

Under rettsprosessen signaliserte Øygard at han kom til å ta saken inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen dersom han ikke vant fram i Norge.

Under soninga har mannen kommet på andre tanker.

- Han har besluttet å ikke fremme klage til Strasbourg. En slik klagesak er ressurskrevende og prosessen er veldig lang, sier Larsen til Dagbladet.

Øygard ble dømt til å betale 120 000 kroner i oppreisningserstatning til den fornærmede jenta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer