Rune Øygard har bestemt seg

I morgen går ankefristen ut.

ANKER? ANKER IKKE? I morgen går ankefristen ut i Øygard-saken. Rune Øygard vil via sin advokat komme med en offentlig uttalelse om dette i morgen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ANKER? ANKER IKKE? I morgen går ankefristen ut i Øygard-saken. Rune Øygard vil via sin advokat komme med en offentlig uttalelse om dette i morgen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgen er det 14 dager siden Rune Øygard ble dømt til fengsel i ett år og tre måneder av Eidsivating Lagmannsrett.

Dersom ingen av partene i saken anker innen morgendagen er over, vil dommen mot eks-ordføreren bli rettskraftig.

Bestemt seg Dagbladet har i dag snakket med Rune Øygard, som befinner seg hjemme boligen i Vågå. Han forteller at det er planlagt en uttalelse til pressen i forbindelse med at ankefristen går ut i morgen.

Han ønsker ikke å bli sitert på noe overfor Dagbladet, fordi han ønsker at all informasjon skal komme fra hans advokat Mette Yvonne Larsen, slik føler han at det er mest ryddig.

Men han bekrefter i en samtale med Dagbladet at han har bestemt seg i spørsmålet om han ønsker å anke eller ikke i denne saken.

Mette Yvonne Larsen forteller til Dagbladet at hun skal møte Øygard i kveld.

- Ja, Rune har bestemt seg for om han vil anke eller ikke. Vi skal møtes litt senere i dag for å prate om den neste tiden. Det kommer en pressemelding på hans avgjørelse i morgen ettermiddag, mer ønsker jeg ikke å si på dette tidspunktet, sier Larsen til Dagbladet.

Ikke bestemt seg Aktor i saken, Thorbjørn Klundseter vil ikke si noe om saken på nåværende tidspunkt.

- Jeg sier ingen ting nå. Min ankefrist er 14 dager og da får dere vite om det etter 15 dager, sier Klundseter til Dagbladet.

- Betyr det at du vil komme med en uttalelse på torsdag?

- Hva jeg uttaler meg om og ikke har jeg ikke tatt stilling til ennå, for jeg driver ikke forhåndprosedering, underveisprosedering eller etterprosedering.  Jeg prosereder bare et sted, og når jeg har tatt stillling til spørsmålet du stiller, vil jeg ta stilling til om jeg i det hele tatt vil kommentere det.

- Gjør du deg noen tanker om hvorvidt Rune Øygard vil anke?

-  Jeg har ingen formening om motparten vil anke, sier statsadvokat Thorbjørn Klundseter til Dagbladet.

MOTPARTER: Mette Yvonne Larsen er Rune Øygards forsvarer, mens statsadvokat Thorbjørn Klundseter representerer påtalemyndighetene.    Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MOTPARTER: Mette Yvonne Larsen er Rune Øygards forsvarer, mens statsadvokat Thorbjørn Klundseter representerer påtalemyndighetene. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer