TILTALT FOR OVERGREP:  20121011: Vågå-ordfører Rune Øygard står tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med ei mindreårig jente, og er innvilget permisjon med full lønn til saken mot ham er over. Dommen faller 17. desember. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TILTALT FOR OVERGREP: 20121011: Vågå-ordfører Rune Øygard står tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med ei mindreårig jente, og er innvilget permisjon med full lønn til saken mot ham er over. Dommen faller 17. desember. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Rune Øygard kan miste ordførerlønna etter nyttår

Vågå vil bare betale lønn til én ordfører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Formannskapet i Vågå kommune vedtok tirsdag at de ikke vil betale to ordførerlønninger i 2013, melder NRK.

- Vi er sjeleglade for at vi bare skal betale en ordførerlønn, og jeg håper det blir flertall for et slikt syn i kommunestyret, sier leder i Bygdelista Vågå, Ivar Valdevik.

Permisjon med full lønn Dommen i overgrepssaken mot Vågå-ordfører Rune Øygard faller 17. desember, og Iselin Jonassen er nå fungerende ordfører i Vågå. Dagen etter dommen faller, skal kommunestyret avgjøre hvem som skal få ordførerlønna.

Øygard er innvilget permisjon med full lønn på 660 000 helt til saken mot ham er over.

- Jeg er ikke informert om innstillinga, men er kjent med at problemstillingen har vært drøftet i formannskapet, og opplever ikke at det har vært noen konflikt mellom partene, sier Øygards forsvarer, Mette Yvonne Larsen til Dagbladet.

Kan ikke tvinges Kommuneloven slår fast at Øygard ikke kan tvinges ut av ordførerstolen i Vågå, uansett utfall av straffesaken mot ham. Et parti kan ikke skifte ordfører midt i en valgperiode.

- Vi i Bygdelista mener at han bør gå. Vi har ment det hele tiden, og mener også at han burde søkt permisjon lenge før tiltalen ble tatt ut, sier Valdevik.

Jonassen sier til NRK at hun er åpen for å revurdere kommuneloven.

— Alle lover må til en tid bli vurdert på nytt. Kanskje tiden er inne for å vurdere kommuneloven på nytt med tanke på visse punkter, sier Jonassen.