Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rune Øygard kastet ut av Facebook

Facebook ønsker å utestenge overgrepsdømte personer. Én av dem som nå nektes adgang er tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard, skriver VG.

- DOBBEL STRAFF: - Facebook er blitt et sted der alle er. Å være utestengt oppleves som en dobbel straff, sier Rune Øygard til VG. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
- DOBBEL STRAFF: - Facebook er blitt et sted der alle er. Å være utestengt oppleves som en dobbel straff, sier Rune Øygard til VG. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten et halvt år er gått siden Øygard slapp ut av fengsel etter å ha sonet ferdig dommen for overgrep mot en mindreårig jente. Han vil kjempe for å få saken gjenopptatt - og for retten til å være på Facebook.

- Facebook er blitt et sted der alle er. Å være utestengt oppleves som en dobbel straff, sier Øygard til VG.

Han er blitt kastet ut av verdens mest brukte sosiale nettsted ikke bare én, men tre ganger. For en måned siden forsøkte han å opprette en ny konto, men fikk automatisk beskjed om at han var blokkert.

- I eposten fra Facebook i fjor, fikk jeg beskjed om at avgjørelsen er i tråd med deres retningslinjer fordi jeg er å anse som en dømt seksualforbryter, sier Øygard.

Han har sendt to brev til Facebook der han har lagt fram sitt syn på hvorfor han mener avgjørelsen er urimelig, foreløpig uten svar.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling