Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rune Øygard søker permisjon

Søker permisjon fra sitt verv som ordfører frem til retten har behandlet saken.

SØKER PERMISJON: Her er pressemeldingen hvor Rune Øygard nå søker permisjon fra sitt verv som ordfører i Vågå. Foto: Pressemelding fra advokat Mette Yvonne Larsen
SØKER PERMISJON: Her er pressemeldingen hvor Rune Øygard nå søker permisjon fra sitt verv som ordfører i Vågå. Foto: Pressemelding fra advokat Mette Yvonne Larsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rune Øygard har søkt om permisjon fra vervet som ordfører.

Av hensyn til kommunen velger Rune Øygard å søke permisjon fra sin stilling som ordfører, siden han ser det vil ta tid før saken er ferdig avsluttet i Sør-Gudbrandsdal tingrett..

- Rune Øygard søker permisjon av hensyn til kommunen fordi han ser at det vil ta tid før saken er avsluttet. Han ønsker å skape mest mulig ro, ikke minst for bygda og bygdefolket, skriver hans forsvarer Mette Yvonne Larsen i en pressemelding.

Søknaden om permisjon omfatter alle verv han har som ordfører.

Han vil bruke mest tid frem mot rettsaken på å forberede sitt forsvar, og han ser frem til å få belyst saken i sin fulle bredde til domstolen.

Rune Øygard ble rådet til å ta permisjon av Aps partisekretær Raymond Johansen siden saken eksploderte. Han viser til at Arbeiderpartiet siden 2001 har hatt retningslinjer mot seksuell trakassering.

- Disse sier ikke noe direkte om oppfordring til permisjon, men i mange tilfeller vil det være riktig, selv om det ikke står nedskrevet. Partiet kan i utgangspunktet ikke pålegge noen å ta permisjon fra folkevalgte verv, men vi kan oppfordre til det, sier Ap-sekretæren.

Øygard er folkevalgt og ikke ansatt i partiet, og Arbeiderpartiet har derfor ikke villet foreta seg noe så lenge saken er til behandling.

Ap-ordføreren i Vågå er tiltalt for seksuell omgang med en mindreårig jente. Det første overgrepet skal ha skjedd da jenta var under 14 år, ifølge tiltalen fra Hedmark og Oppland statsadvokatembeter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!