Rune Øygard til Dagbladet om dommen: - Det har vært mange tårer i dag

Rune Øygard sier at han ikke gir opp kampen, til tross for at Høyesterett i dag skjerpet straffen mot ham.

HEVDRE SIN USKYLD: Rune Øygard sier til Dagbladet at han er uskyldig dømt, og at han nå vurderer flere alternativer for å føre saken sin videre. Her på vei inn til Høyesterett sammen med kona Reidun og forsvarer Mette Yvonne Larsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HEVDRE SIN USKYLD: Rune Øygard sier til Dagbladet at han er uskyldig dømt, og at han nå vurderer flere alternativer for å føre saken sin videre. Her på vei inn til Høyesterett sammen med kona Reidun og forsvarer Mette Yvonne Larsen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rune Øygard ble i dag dømt til to år og tre måndeder ubetinget fengsel i overgrepssaken. Dermed er straffen kraftig skjerpet: han har fått et helt år høyere straff enn det lagmannsretten fastsatte.

Men Øygard selv fastholder fortsatt sin uskyld i saken. På telefon til Dagbladet sier den tidligere ordføreren at han ikke har gitt opp kampen.

- Jeg står på til sannheten kommer fram. Sannheten er at jeg ikke har vært i nærheten av å forgripe meg på henne. Jeg tror ikke engang hun har sittet på fanget mitt. Hun har fått en klem da hun hadde det tungt, sier Rune Øygard til Dagbladet.

- Mange tårer - Men dere delte vel også hotellrom?

- Ja, men det er to senger som står fra hverandre og hun ville ikke ha et eget rom. Det er mange som har ringt meg med støtte, og sier at de kjenner seg igjen i at det er en måte de er sammen med for eksempel barnebarn, sier Øygard, som mener det er mange berørte i denne saken.

- Det er mange tårer i dag. Reidun vet alt, og hva som er riktig og galt, men det er mange andre som har det tungt når de opplever at sannheten ikke tillegges vekt, sier Øygard til Dagbladet.

Påstår bløff Dagbladet snakket tidligere i dag med Mette Yvonne Larsen, som er Øygards forsvarer. Også hun ga uttrykk for at Øygard ikke vil gi opp, tross Høyesteretts strenge dom.

- Jobben vil han ikke legge bort, sier Larsen om dette i dag, men la til at hun og klienten ikke har diskutert hvordan de vil ta dette videre.

Til Dagbladet sier Øygard at han vurderer flere alternativer, blant annet Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.