Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russebusser i brann på Fornebu

Rune parkerte russebussen. 20 minutter etter fikk han melding om storbrann

60 personer ble evakuert og én ble letter skadd da det brant i russebusser i en garasje på Fornebu i dag.

OVERTENT: Russebussene på Fornebu er overtent. Foto: Fredrik Hove
OVERTENT: Russebussene på Fornebu er overtent. Foto: Fredrik Hove Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FORNEBU: (Dagbladet): 60 personer er evakuert og en person er lettere skadd melder politiet på Twitter klokka 07.54. Brannvesenet har kontroll på brannen, men den er fortsatt ikke slukket. Eksplosjonsfaren er over.

- Vi fikk melding klokka 06.57 om at det brant i en russebuss, sier Gjermund Stokkli, operasjonsleder ved politiet i Oslo til Dagbladet.

NEDBRENT RUSSEBUSS: Slik så russebussen ut etter storbrannen som brøt ut i dag tidlig. Foto: Nina Hansen /Dagbladet
NEDBRENT RUSSEBUSS: Slik så russebussen ut etter storbrannen som brøt ut i dag tidlig. Foto: Nina Hansen /Dagbladet Vis mer

Stokkli opplyser til Dagbladet i 08-tida at det er russ blant de evakuerte.

Dagbladet har onsdag morgen vært i kontakt med russepresident Johannes Uthaug og pressesjef Alfred Rangul Ryvarden i russens hovedstyre for Oslo og Akershus.

- Vi vet ikke noe om denne brannen ennå, sier Ryvarden.

Vet ikke årsaken

Ifølge innsatsleder Torgeir Brenden var det til sammen fem busser som sto i garasjen.

UVISST ÅRSAK: Innsatsleder Torgeir Brenden opplyser at de ikke vet hva som kan ha vært årsak til storbrannen i dag. Video: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer Vis mer

- Det brenner fremdeles i to busser, men ikke mye. Det var fare for spredning, men denne er nå ikke til stede lenger, sier han til Dagbladet på stedet.

Det var ingen om bord i bussene. Det var imidlertid gassflasker i bygget, men disse fikk brannvesenet kontroll på.

- Vi vet ikke årsaken til brannen ennå. To av bussene er utbrent. Den første meldingen kom 06.57 og det brant da vi kom til stedet, sier Brenden.

KONTROLL: Brannvesenet holder på med slukkingsarbeidet etter at det brøt ut storbrann på Fornebu i morgentimene i dag. Video: Øistein Norum Monsen /DagbladetVis mer Vis mer

Parkerte bussen

Rune Martinsen i Russebussutleie eier både russebussen «Soft City» og den såkalte partybussen som brant i dag tidlig.

Han var selv sjåfør da partybussen var ute og rullet i natt.

- Vi parkerte her 06.30 i dag, sier Martinsen til Dagbladet. Deretter skulle Martinsen kjøre hjem mot Høvik omkring ti minutter unna. Men før han hadde rukket å legge hodet på puta før han ble varslet om brannen.

- Jeg hørte om det først via VG eller noe sånt. Jeg hev meg i bilen så fort jeg kunne. Meldingene gikk på stor brann, så det var bare å komme seg ned, sier han.

KONTROLL: Brannvesenet har kontroll på brannen i bussene på Fornebu. Men brannen er fortsatt ikke slukket i 08-tida i dag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KONTROLL: Brannvesenet har kontroll på brannen i bussene på Fornebu. Men brannen er fortsatt ikke slukket i 08-tida i dag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Ifølge han var det bare han og sjåføren på en anne buss igjen da han reiste. Politiet opplyser at det ikke var noen personer om bord i bussen.

- Nei, det var forhåpentligvis ingen igjen her, sier han.

- Alle mine verdier ligger i disse bussene, så jeg mister fullstendig næringsgrunnlaget med denne brannen. Det er umulig å erstatte disse, sier han.

Ber folk holde seg unna

Ifølge politiet på Twitter har brannen spredt seg til et næringsbygg i nærheten. Det er fare for at brannen kan spre seg til dieseltanken og politiet ber folk om å holde seg unna.

Stokkli opplyser at brannmannskaper holder på med slukking på stedet.

Brannvesenet opplyser til Dagbladet klokka 07.50 at de har kontroll på brannen.

- Vi har kontroll på brannen. Brannen har spredt seg til et bygg ved siden av. Vi har delvis kontroll på brannen i byggget, men sjekker om det er folk i bygget, sier Tor Audunhus, vaktkommandør ved brannvesenet i Oslo til Dagbladet.

Daglig leder i Autotakst AS, Espen Devor, som driver verksted i garasjen, sier han ennå ikke vet om de totale skadene.

- Vi vet at det er noen russebiler som har brent. Vi har flere biler her nede, så er veldig spent på skadene der, sier han til Dagbladet. Han kjenner ikke til om garasjen brukes fast som russebussparkering.

Mye røyk

Ifølge Audunhus har det ikke vært noen meldinger om at det var folk tilstede i bussene.

Han forteller at det er mye røyk i området og atbrannen startet i en søppelkontainer.

Har du informasjon, bilder eller video? Tips oss på 2400 0000, e-post: 2400@db.no

Saken oppdateres!

FARE FOR SPREDNING: Ifølge politiet har brannen spredt seg til et bygg. Det er fare for at brannen kan spre seg ytterliger til en dieseltank. Foto: Fredrik Hove
FARE FOR SPREDNING: Ifølge politiet har brannen spredt seg til et bygg. Det er fare for at brannen kan spre seg ytterliger til en dieseltank. Foto: Fredrik Hove Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media