Rune skremt - vil slutte

Drosjesjåfør Rune Steen vil ikke lenger være bekymret for hva som kan skje når han setter seg bak rattet. Etter å ha kjørt drosje på nattetid i 13 år, tør han ikke lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det har bare blitt verre og verre. Det er restauranter vi ikke henter folk ved, steder hvor vi slår av lampa og kjører forbi, og folk vi ikke tør å ta på. Sånn er hverdagen, sier Rune. Natt til i går får han høre at en drosjesjåfør er skutt og drept. Ryktene svirrer mellom drosjesjåførene. Skutt? Drept? En av oss? Redselen sniker seg inn i drosjer på travel lørdagskjøring. Det går en liten stund.

Så får Rune bekreftet hvem det er. En venn og kollega.

I går visste de fleste hvem som var brutalt skutt ned. På Bryn kafé var kollegene i harnisk. Er verden i ferd med å bli gal?

- Nå er det slutt. Jeg kjører fram til jeg får meg en ny jobb. Så er det slutt. Det er ikke lenge siden det satt en gal mann og vifta med pistolen i baksetet mitt. Jeg måtte finsnakke med ham så han ikke skulle skyte ut vinduet, sier Rune Steen.

Brøt sammen

Rune var ikke den eneste som hadde lyst til å kutte ut jobben i går. Sjåførene er sinte og redde. Næringen sliter med å rekruttere folk. Trusler og vold i jobben skal ikke være daglig kost.

For noen har det blitt det. Mange brøt helt sammen da de fikk vite hva som hadde skjedd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer