Runes meningsløse død

SPARBU (Dagbladet): I Sparbu er folk i sjokk og sorg etter tapet av Rune Berg (36) - RBK-supporteren som døde etter å ha blitt slått ned i Oslo cupfinalehelga. I morgen går bygdefolket i fakkeltog mot vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakkeltoget arrangeres i Steinkjer. Samtidig går et fakkeltog mot vold i Trondheim. I Oslo vil det bli satt opp et brosteinsalter der 36-åringen ble slått ned.

RBK-supportere

Det er Røde Kors sammen med Rosenborg Ballklubb, Kirkens Bymisjon og Storebrand som arrangerer fakkeltogene mot vold i Trondheim og Steinkjer. Generalsekretær Svein Mollekleiv og Rosenborg-direktør Rune Bratseth vil være til stede. Det er ventet at om lag ett tusen RBK-supportere vil delta i markeringene.

- Jeg tror mange vil være med å vise sin avsky mot volden. Det er forferdelig galt når du ikke kan ta en tur til cupfinalen uten å være sikker på å komme hjem med helsa i behold, sier Arne Hofstad.

Et stort tap

Han er politimann i Steinkjer, og nabo av avdøde. Nå er han bindeledd mellom Oslo politikammer, som etterforsker dødsfallet, og de pårørende.
- Dette er en stor tragedie for Runes familie, hans foreldre, samboer og to barn. Det sier seg selv at tapet er stort og forferdelig tungt å bære, sier Hofstad.

Steinkjer kommunes kriseteam med representanter fra kommunen, politiet, kirken og helsetjenesten, hadde møte i går formiddag.

Der ble det diskutert hvordan de best mulig kan støtte avdødes familie.