Rusreformen i Ap:

Rus-drama i Ap

Jonas Gahr Støre flagget endelig syn i rusreform-debatten: Han støtter ikke generell avkriminalisering av narkotika.

Dagbladet erfarer at Jonas Gahr Støre kommer til å gå mot en avkriminalisering av kjøp, besittelse, og bruk av mindre mengder narkotika. Støre går på talerstolen på Ap's landsmøte like før klokka 11 i dag, og det er her Støre kommer med denne dommen, etter hva Dagbladet forstår. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som Dagbladet erfarte tidligere fredag formiddag, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre nei til regjeringens rusreform, med en avkriminalisering av bruk og oppbevaring av små mengder narkotika.

- Da er min tilnærming at vi skal hjelpe de rusavhengige som trenger hjelp og vi skal være solidariske med dem som ikke er i befatning med rus og ikke skal inn i det. Når narkotika er forbudt skal det være en konsekvens å være i besittelse av det. Derfor er jeg mot en generell avkriminalisering av narkotika i samfunnet vårt, sa Støre i en tale til Ap's landsmøte fredag.

Blir kampvotering

Redaksjonskomiteen publiserte kort tid etter Støres tale sin innstilling.

Den inneholder en dissens fra Oslo, Vestland og AUF. Raymond Johnsen, Bergen-ordfører Marte Mjøs Persen, Gaute Børstad Skjervø og Eigil Knutsen er medlemmene som er uenig med flertallet i redaksjonskomiteen - og Støre.

Flertallet vil opprettholde et forbud mot narkotika, mens mindretallet ønsker en generell avkriminalisering slik regjeringen legger opp til.

Tilhengerne av en generell avkriminalisering har ikke gitt opp. Tilhengerne vil jobbe iherdig for å overbevise de som fortsatt er usikre om å støtte rusreformen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer