Rus-misbrukerne presset ut av utenlandske tiggere

Blå Kors gir ikke lenger mat til tiggerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstrømningen av utenlandske gatemusikanter og tiggere til hovedstaden har vært så stor den siste tiden at Blå Kors kafé i Oslo ikke klarer å gi rusmisbrukere den hjelpen de trenger.

Turister som kommer til Oslo, blant annet som tiggere og gatemusikanter, har i økende grad oppsøkt Frelsesarmeens og Blå Kors tilbud i Oslo for å få gratis mat. Frelsesarmeen har allerede stengt sitt senter for noen av de nye gruppene, og nå må også Blå Kors gjøre det samme.

Den økte tilstrømningen har nemlig gjort at det ikke alltid er plass til rusmisbrukere, som er hovedmålgruppen for arbeidet ved Blå Kors Kontaktsenter. Det er denne gruppen Blå Kors får støtte fra Oslo kommune for å ta seg av.

For å kunne ta seg godt nok av rusmisbrukerne, blir derfor Blå Kors Kontaktsenter i Oslo nødt til å begrense adgangen til kafédriften i Hausmanns gate.

- Blå Kors beklager dette sterkt, men slik utviklingen har vært de siste ukene, er dette den eneste muligheten vi har for å kunne opprettholde tilbudet til de rusmisbrukerne som trenger oss, sier Magnar Lie, direktør i Blå Kors Øst AS.

(NTB)

BLÅ KORS KAFÉ: Tilstrømningen av utenlandske tiggere og gatemusikanter har blitt så stor at Blå Kors ikke klarer å opprettholde tilbudet overfor rusmisbrukerne. Derfor får ikke lenger disse gruppene stå i køa utenfor kafeen i Hausmannsgate i Oslo. Foto: AGNETE BRUN
BLÅ KORS KAFÉ: Tilstrømningen av utenlandske tiggere og gatemusikanter har blitt så stor at Blå Kors ikke klarer å opprettholde tilbudet overfor rusmisbrukerne. Derfor får ikke lenger disse gruppene stå i køa utenfor kafeen i Hausmannsgate i Oslo. Foto: AGNETE BRUN Vis mer