BLE AVHENGIG:  Da Matthew Lowry var en liten gutt, var det politi han skulle bli. Drømmen fikk han oppfylt i FBI, men ble fort til et mareritt. Etter å ha blitt avhengig av kraftige smertestillende opiater, begynte han etter hvert med heroin. Det ble slutten på hans lysende FBI-karriere. Foto: Privat
BLE AVHENGIG: Da Matthew Lowry var en liten gutt, var det politi han skulle bli. Drømmen fikk han oppfylt i FBI, men ble fort til et mareritt. Etter å ha blitt avhengig av kraftige smertestillende opiater, begynte han etter hvert med heroin. Det ble slutten på hans lysende FBI-karriere. Foto: PrivatVis mer

Rusavhengig FBI-agent stjal to kilo beslaglagt heroin. Nå risikerer han ni års fengsel

Ble først avhengig av kraftige smertestillende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helt siden han var et lite barn, hadde Matthew Lowry bare lyst til å gjøre en ting: jobbe i politiet.

Lowry ble etter hvert en FBI-agent og jobbet med store narkotika-saker i USAs hovedstad Washington D.C. Han ble spådd en lysende karriere i det føderale etterforskningsbyrået, etter å ha fått jobb der da han bare var 20 år gammel.

Drømmen ble oppfylt, men ble etter hvert til et mareritt for amerikaneren.

Stjal to kilo heroin fra FBI Neste uke får den nå 33 år gamle Lowry nemlig vite hvor lenge han må sitte i fengsel for å ha stjålet over to kilo heroin FBI hadde beslaglagt som bevis i en rekke narkotika-saker. Det skriver den amerikanske TV-kanalen NBC News.

Til NBC forklarer den nå tidligere FBI-agenten at han stjal narkotikaen for å kunne fore sin egen heroinavhengighet. 

- Jeg visste at det jeg gjorde var galt, men det var også en del av meg som også visste hva som skjedde hvis jeg ikke brukte den dagen, sier Lowry.

Ble avhengig av smertestillende Det var etter en tarmsykdom at den tidligere FBI-agenten fikk smertestillende opiater på resept for å lindre den ekstreme smerten han forteller at han opplevde.

Lowry ble imidlertid avhengig av de kraftige smertestillende, og da legen hans flyttet og reseptene hans ikke ble fornyet, var heroin det letteste for narkotika-agenten å få tak i.

Han sniffet heroin for første gang i FBI-bilen sin i 2013 da han hadde abstinenser etter å ha gått en tid uten å ta de smertestillende pillene, forklarer han.

- I løpet av et par minutter ble abstinensene og alle følelsene som hører med bare borte. Jeg tenkte: «Ok, dette er noe, og ingen får noen gang vite om dette. Jeg trenger bare noe for å komme meg gjennom dagen».

Daglig bruk Så trengte Lowry dette «noe» for å komme seg gjennom de aller fleste dagene. Til slutt hadde heroinbruken hans utviklet seg til å bli et daglig rituale, noe han trengte for å kunne fungere.

Til NBC forklarer han at han stjal de to kiloene med heroin over en tidsperiode på litt over ett år.

Og tyveriet av heroinen regnes som bevisforspillelse. 28 personer som var pågrepet og siktet for narkotika-kriminalitet i forbindelse med den beslaglagte heroinen, er derfor sluppet fri som følge av tyveriet til Lowry.

- Jeg har satt så mange mennesker bak lås og slå. Og plutselig så er jeg personen i håndjern, sier Lowry til NBC.

Ifølge NBC har helsemyndighetene i USA tidligere advart brukere av smertestillende opiater slik de den tidligere FBI-agenten brukte, at misbruk av pillene kan føre dets brukere til heroin, som er billigere.

I alt 64 tiltalepunker skal Lowry svare for når han møter i retten den kommende uka. Han risikerer en dom på mellom syv og ni års fengsel, ifølge NBC. Dommen faller niende juli.

 KONE OG BARN:  Lowry er gift og har et barn med sin kone. Han hadde alltid planlagt å slutte med heroin, hvis de reiste bort, men fikk det aldri til. Foto: Privat
KONE OG BARN: Lowry er gift og har et barn med sin kone. Han hadde alltid planlagt å slutte med heroin, hvis de reiste bort, men fikk det aldri til. Foto: Privat Vis mer