- Rusavhengige er mer ressurssterke enn folk flest

Narkomane trenger en jobb, ikke gratis heroin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er det noen mening i å behandle narkomane med narkotika? Det er selve stoffet eller de ulike stoffene som holder den heroinavhengige nede og som gjør at de dette gjelder opprettholder et liv der man stenger følelseslivet ute.

Ved å dele ut heroin er man med på å tilrettelegge en virkelighetsflukt som opprettholder en avstand til det samfunnet man lever i uten at man isolert sett redder liv.

Unge Venstre viser til en forskningsrapport som bare sier noe om sannheten. Heroinavhengige i Zurich blir satt over fra heroin til metadon etter kort tid, som igjen gjør at heroinforbruket totalt går ned. Unge Venstre er blitt lurt.

Det man også glemmer i denne diskusjonen er at narkotikaindustriens markedskrefter pøser kokain inn på det europeiske markedet. Når legemiddelindustrien velger å behandle heroinavhengige med metadon eller annen lignende type medisin vil hovedkonkurrenten (narkotikaindustrien) sørge for et annet type narkotika for å opprettholde sitt marked.

Det vi ser er at kokainmisbruket øker i omfang og faktisk er i ferd med å ta heroinens plass. Dette skjer i Europa og skjer også i Norge. Det er hovedårsaken til at rekrutteringen til heroin går ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer