Ruset mor fikk ta med nyfødt barn med abstinenser

Selv om sykehuset og barnevernet protesterte.

- NEDPRIORITERER BARNA: - Det har utviklet seg en praksis hvor man setter foreldrevernet over barnas beste, sier kommuneadvokat Ivar Otto Myhre til Dagbladet.no. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
- NEDPRIORITERER BARNA: - Det har utviklet seg en praksis hvor man setter foreldrevernet over barnas beste, sier kommuneadvokat Ivar Otto Myhre til Dagbladet.no. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det skaper fortvilelse og frustrasjon hos oss som ser hvordan noen av disse barna har det, sier leder for barneverntjenesten i Sandefjord kommune, Laila Sveen Østli til Dagbladet.no.

Et vedtak fra fylkesnemnda i Buskerud og Vestfold 20. november i fjor har skapt stor frustrasjon hos Sandefjord kommune og barneverntjenesten. Da ble et vedtak om midlertidig overtakelse av omsorgen for et barn opphevet. Nemnda mente at barneverntjenesten ikke hadde ført gode nok bevis for morens bruk av rusmidler ut over det som var forskrevet av lege.Fylkesnemnda opplyser til Dagbladet.no at de ikke har mulighet til å kommentere saken før mandag.

Sterke abstinenser«Det hører med til historien at legen på sykehusets fødeavdeling forklarte seg per telefon og uttalte at barnet ved fødselen hadde så sterke abstinenser at det ikke kan stamme fra ordinær bruk av legemidler», skriver barneverntjenesten og Sandefjord kommune sammen i et brev til Barne- og likestillingsdepartementet.

Legen karakteriserte barnet som svært skadet av rus under svangerskapet og at mor hadde oppført seg underlig på sykehuset. Moren har også tidligere født et barn med abstinenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer