ALKOHOL:  Rusforsker Sverre Nesvåg provoserte mange da han denne uken sa til Bergens Tidende at enkelte ungdommer kunne hatt godt av å drikke litt. Illustrasjonsfoto: Anita Arntzen / Dagbladet.
ALKOHOL: Rusforsker Sverre Nesvåg provoserte mange da han denne uken sa til Bergens Tidende at enkelte ungdommer kunne hatt godt av å drikke litt. Illustrasjonsfoto: Anita Arntzen / Dagbladet.Vis mer

Rusforsker angrer ikke på alkohol-uttalelser

- Noen ungdommer ville hatt det bedre om de drakk litt alkohol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rusforsker Sverre Nesvåg provoserte mange da han denne uken sa til Bergens Tidende at enkelte ungdommer kunne hatt godt av å drikke litt.

Han angrer ikke på uttalelsene.

Han forteller til Bergens Tidende søndag at pågangen var voldsom etter uttalelsene torsdag.

- Da jeg våknet kvart over seks lå det allerede tre SMS-er på telefonen, fra NRK Dagsnytt, NRK Rogaland og P4. Pågangen fortsatte hele dagen. Til slutt måtte jeg bare skru av telefonen for å få jobbet. Jeg endte opp med å gi seks- sju intervjuer, og sa nei til omtrent like mange.

Han angrer ikke, men sier det av og til er nødvendig med en spissformulering.

- Enten måtte jeg la være å uttale meg, eller så måtte det stå på den måten. Dette handler jo egentlig ikke om alkohol, men om hva som er det gode livet. Overdrevne prestasjonskrav og kontrollert askese gir et trist liv, og fører ofte til psykiske lidelser og rusproblemer senere i livet. Det var poenget mitt, sier han.

Han understreker at de yngste bør holde seg unna alkohol.

- Jeg vil absolutt ikke at 13-åringer skal drikke alkohol. Jeg vil heller ikke at folk skal bruke alkohol for å takle stress og depresjon. Selvsagt ikke. Det ville vært ren og skjær galskap.

(NTB)