Rush av menn som vil operere vekk mannebryst

1,1 millioner amerikanske menn fikset på utseende i fjor. - Brystreduksjon er deres skitne, lille hemmelighet.

MENN I KØ: Stadig flere amerikanske menn legger seg under kniven for å fikse på utseende. Foto: REUTERS/Punit Paranjpe
MENN I KØ: Stadig flere amerikanske menn legger seg under kniven for å fikse på utseende. Foto: REUTERS/Punit ParanjpeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stadig flere amerikanske menn legger seg under kniven for å fikse på utseende, skriver Health24.com.

1,1 millioner opererte seg Ifølge en oversikt fra American Society of Plastic Surgeons står menn i kø for en rekke plastiske inngrep som brystreduksjoner, ansiktsløftinger og mindre kosmetiske forandringer.

Samlet sett har antallet menn som fikser på utseende økt med to prosent fra 2009 til 2010, og amerikanske menn gjenomgikk 1,1 millioner plastikkoperasjoner i fjor.

- Menn synes å bry seg mer om sitt utseende, sier president Phillip Haeck i foreningen.

- Uten blygsel Svært mange menn reduserte sine mannebryster i fjor, hele seks prosent flere enn i 2009, viser tall fra plastikkirurgene i USA.

- Dette kommer av at folk er mer bevisste på dette. Jeg kaller det menns skitne, lille hemmelighet, sier Haeck.

Han sier videre at mange menn er flaue over å ha fjernet brystvev.

- De vil ikke at noen skal vite at de er opererte, men er svært fornøyde etter inngrepet. De kan gå til svømmebassenget, uten blygsel over at de pleide å ha BH-størrelse C, sier Phillip Haeck.

Unge som gamle De fleste menn som gjenomgår brystreduksjoner er under 30 år gamle. Flest menn i 50- og 60-åra løfter på ansiktet.

Ifølge statistikken har ansiktsløftiinger blant menn i USA økt med 14 prosent, øreoperasjoner med 11 prosent, botoxinjeksjoner med ni prosent, fettsuging med sju prosent og øyelokkoperasjoner med seks prosent.

Fettsuging, brystreduksjon og hårtransplantasjon er blant de mest populære inngrepene menn gjennomgår. Av mindre inngrep, ligger botoxbehandling helt i tet, tett fulgt av hårfjerning med laser.