Rush etter svensk billigvin

STRÖMSTAD (Dagbladet): I morgen holder Systembolaget lørdagsåpent for første gang. EU tvinger Sverige til lavere polpriser. Og prisene vil fortsette å falle i flere år framover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Her er alt under kontroll. Men visst skal det bli spennende å se hvor mye det blir, sier bestyrer på Systembolaget i Strömstad, Bosse Johansson (49).

Selv er han i sønnens konfirmasjon når Systembolaget hans holder lørdagsåpent for aller første gang. Men han lover at alle kasser skal være bemannet og klare for storinnrykk fra klokka ni om morgenen.

Flest nordmenn

Det nye Systembolaget i Strömstad åpnet dørene i september i fjor, og har hatt nærmere 400000 besøkende siden åpningsdagen - de aller fleste nordmenn. Bestyreren regner med en omsetning i år på 250 millioner svenske kroner. Mange av dem betales i norske.

- Det er minst 80 prosent nordmenn her. På sommeren er det litt flere svensker, men i vinter var det nesten bare nordmenn. I påska var det tomt for svensker, sier Johansson.

Og bortsett fra prislappene er det ingenting som tyder på at du er i Sverige når du besøker det store selvbetjeningspolet nærmest norskegrensa. Over handlevognene foregår høylytte pris- og smaksdiskusjoner på norsk, og nærmest hver eneste vogn inneholder en trelitersboks Gato Negro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer