Rush på museum-nettsted

Med ny og revolusjonerende teknikk fra den norske teknologisuksessen Fast har Norsk Folkemuseum lagt ut 70 gamle filmer på internett. For første gang kan du se video på internett uten tilleggsprogrammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er folkene bak søkemotoren Fast som har laget den revolusjonerende teknologien som gjør at internettbrukerne nå strømmer til nettstedet til Norsk Folkemuseum. For første gang er det mulig å se video på nettet uten å laste ned store programmer.

Fast har laget en spiller som lastes ned i det du skal bruke den, og fordi spilleren er så liten som 55 kilobytes tar det ikke noe tid før nettleseren er i stand til å spille av videoene.

Norsk Folkemuseum lanserte sin nye filmautomat i forrige uke, og siden har brukerne strømmet til i så stort antall at linjene ut har vært sprengt flere ganger.

Prosjektansvarlig ved museet, Trond Bjorli forteller at museet foreløpig har lagt ut 72 gamle filmer, men at 30 filmer til er i ferd med å gjøres om til digitale signaler.

Filmene viser håndverk og husflid, byggeskikk og næringsliv, folk i fest og arbeid. Alle filmene er lagt ut i tre formater, for 28.8 kbps modem, for ISDN og for fastlinje. De fleste filmene er uten lyd, så fortvil ikke om PC-høytalerne forblir stumme.

Besøk Norsk Folkemuseums filmautomat