Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rushdie til filmen

«GAL MANN»:- Salman Rushdie likner en gal mann, og er perfekt i rollen som sinnsyk lege, sier Alain Robbe-Grillet, filmskaper og forfatter av blant annet «Sjalusi» og «Møtestedet». Foto: JON TERJE HELLGREN HANSEN TROMSØ (Dagbladet): Salman Rushdie som gal lege i en ny fransk film? Ja, i hvert fall hvis den franske filmskaperen og forfatteren Alain Robbe-Grillet får det som han vil. Og Rushdie selv er begeistret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Salman Rushdie har et fantastisk ansikt, han likner en gal mann. Som ung ville han faktisk bli skuespiller. Derfor takket han ja da jeg spurte om han ville spille i min nye film, sier Alain Robbe-Grillet.

Arbeidstittel på filmen er «Festningen» - om en gammel, hemmelighetsfull eks-soldat som er både lam og stum.

Vital franskmann

- Alain Delon tok faktisk kontakt med meg og sa at han gjerne ville ha rollen som stum mann, fordi han hadde begynt å få problemer med å huske manus. Jeg syntes imidlertid ikke at han passet, sier Robbe-Grillet.

Den vitale, 74 år gamle franskmannen er i Tromsø for å vise film og forelese om sine bøker på Universitetet i Tromsø. Robbe-Grillet har etter krigen markert seg som en av Europas framtredende modernister.

Vant Gulløven

På 60-tallet tok han med seg sine ideer og overførte dem til filmen. I 1961 mottok han Gulløven i Venezia for manuskriptet til «L'année derniére á Marienbad».

Med sine nyskapende filmer har han aldri nådd noe stort publikum, men dette vil kanskje endre seg med Salman Rushdie på rollelisten.