«Rushlefot»

Navn: Sigurd Rushfeldt Alder: 26 Yrke: Fotballspiller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborgs tidligere storscorer, Celtic-proffen Harald Brattbakk, ble kalt «puslefot» når Lerkendal-publikummet ikke var helt fornøyd med ham. Sigurd Rushfeldt kalles «rushlefot».

Klengenavnet har sammenheng med spillestilen, som gjør at han kan virke sløv og anonym i store deler av en kamp, for så plutselig å slå til med ei scoring.

Den Benfica-klare 26-åringen kan virke anonym ellers også. Han er en stille og beskjeden fyr, som ikke gjør de store sprellene, ikke engang når han har laget mål.

Men mål er det blitt mange av, både i Vadsø Turn, Norild og Tromsø. Siden han kom til Rosenborg i 1997 har han vært toppscorer i Eliteserien. Av Dagbladet er han karakterisert som en «kynisk og råsterk målmaskin».

Utenfor banen er ikke lærersønnen fra Vadsø like kynisk. Han lever et rolig liv som hovedfagsstudent i pedagogikk, og i Rosenborg-miljøet går han for å være et murmeldyr. Helst vil han sove lenge, stå opp i 13-tida, kjøpe avisene og sette seg en time eller to på kafé.

Skal han først bevege seg utenfor fotballbanen, gjør han det gjerne i skog og mark. «Rush» liker å fiske og er ofte å se med fiskestanga på flyet mellom Trondheim og Vadsø.

Når han flytter til Portugal, tar han med seg samboer Marita Johnsen. De forlater leiligheten på Nedre Elvehavn, kalt Trondheims Aker Brygge. Der bor mange av byens rikeste, og Rushfeldt er heller ikke av de fattigste med sine 1,2 millioner kroner i inntekt i fjor.

Sigurd, som er søskenbarn til Englands-proffen Lars Bohinen, har en bror og en søster i Vadsø. I fødebyen beskrives han som et treningsprodukt. Helt fra han var liten har han vært veldig ambisiøs og treningsivrig. Han sto alltid og dunket ballen mot målet, lenge etter at de andre var ferdige med treningen. Før han satset alt på fotballen, var han også en lovende friidrettsutøver.

Rushfeldt hater å tape. Det viste han allerede i 16- 17-årsalderen, da han spilte poker i bussen på vei til en fotballturnering i Finland. Kompisene er overbevist om at han var en stor juksemaker, som sjonglerte med jokere og ess under bordet.

I en juniorkamp der de lå under med 0- 3 ved pause, ville «Rush» spille på midtbanen. Lederne fikk overtalt ham til å spille spiss, og han skjøt laget til en 5- 3-seier. Siden har han skjønt at det er måltyv han er - og det skal vel også portugiserne få merke.