ULYKKE: Det var her, ved friområdet Retiro på Fuglset i Molde, at en russ skal ha kjørt på to medruss natt til onsdag. Foto: Privat
ULYKKE: Det var her, ved friområdet Retiro på Fuglset i Molde, at en russ skal ha kjørt på to medruss natt til onsdag. Foto: PrivatVis mer

Russ (18) alvorlig skadd etter å ha blitt påkjørt av medruss

Mistenker promillekjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 18 år gammel russ ligger alvorlig skadd på intensivavdelingen på St. Olavs hospital i Trondheim, etter å ha blitt påkjørt av en medruss under en russefeiring i Molde. 

Sjåføren, en 18 år gammel medruss, er pågrepet, mistenkt for promillekjøring. 

Mannen ble påkjørt natt til onsdag og tilstanden hans er fortsatt kritisk. 

Ytterligere en russ ble også påkjørt. Han er lagt inn på Molde sykehus med mindre skader, ifølge politiet. 

- Vi fikk melding kvart på to i natt om at det hadde skjedd en ulykke ved friluftsområdet, som ligger like utenfor Molde sentrum. En russ med en Volkswagen Caravel kjørte på to andre russ, også de to menn på 18 år, og den ene ble alvorlig skadd og brakt til St. Olavs. Den andre er lettere skadd, sier politimester Arnstein Nilssen til Dagbladet. 

Det skal være snakk om alvorlige hodeskader, ifølge politiet.   
- Saken vil herfra bli etterforsket og det vil bli tatt avhør og undersøkelser av russebilen. Havarikommisjonen er også varslet, sier Nilssen, som forteller at det er tatt blodprøver av 18-åringen som kjørte bilen. 

- Vet dere noe om foranledningen for ulykka?

- Nei, vi vet foreløpig ikke hvorfor mannen skulle ut og kjøre. Det må han forklare seg om. Vi har gjort undersøkelser på stedet, og så vil videre etterforskning avgjøre om siktelsen vil utvides eller ikke, sier Nilssen.
  - Det er en tragisk ulykke som ikke skulle skje. Russen bruker å samles på det stedet, de har hatt samlingssted der siden russetida begynte, like utenfor Molde sentrum, forteller han. 

Det var derfor mange russ i området, som kan ha blitt vitne til påkjørselen.  

- Jeg har ikke antallet, men vi antar det var mange rundt. Så vi etterlyser vitner og bilder, sier Nilssen. 

18-åringen som kjørte bilen sitter nå i politiets varetekt.