<strong>PENGESLUK:</strong> Mange bruker mye penger på russetida. Her fra Tryvann for to år seiden. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PENGESLUK: Mange bruker mye penger på russetida. Her fra Tryvann for to år seiden. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Russ angrer ikke på pengebruk

Fire av fem russ angrer ikke på pengebruken i russetida, viser en ny undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Enkelte bruker opp mot 100.000 kroner på feiringen. Men bare én av fem russ angrer på pengene de har brukt, viser en fersk undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI for DNB.

De 22 jentene i russebussen Women of Marvel har brukt 1,4 millioner på russetiden. De har blant annet solgt doruller til slekt og venner for å tjene penger til feiringen.

- Jeg kan skjønne at mange synes det er mye penger, men vi hadde ikke gått sammen og solgt doruller for å tjene til for eksempel en leilighet, sier Silje Løset til NRK.

DNBs forbrukerøkonom Silje Sandmæl tror mange russ kan komme til å angre etter hvert.

- Om et år eller to når man skal etablere seg, kan man kanskje angre. Det er mange utgifter som står og venter. Og da kan det hende man angrer fordi man gjerne skulle hatt egenkapitalen, sier hun.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer