Russ bevisstløs i flere timer etter russeslagsmål

- En konfrontasjon mellom to grupperinger, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 19-år gammel mann fra Enebakk ble fløyet til sykehus i natt etter at han ble slått ned av en medruss.

Han bevisstløs fram til klokka 08.00 i dag morres, men skal nå ha våknet.

Hodeskade - 19-åringen fra Enebakk var bevisstløs da han ble fløyet til sykehus i natt, men skal nå ha våknet. Han har fått en hodeskade og er til behandling ved Ullevål sykehus, sier politiadvokat Tore Andersen ved Romerike Politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har vi pågrepet en 18 år gammel mann fra Lørenskog som er siktet for voldsepisoden mot 19-åringen. Han erkjenner ikke straffskyld, opplyser Andersen.

- Han mener han er blitt forvekslet med en annen. Han var på stedet edru som sjåfør og sier han ikke har vært involvert i slagsmålet over hodet, sier hans forsvarer Simon Stende til Dagbladet.

To grupperinger Hendelsen skjedde på parkeringsplassen ved Plantasjen i Skedsmo. Ifølge rb.no var mellom 30 og 40 russebiler samlet der.

- Det var en ansamling av russ på en parkeringsplass, men jeg er ikke kjent med om det var et arrangement.

- Det oppstod konfrontasjoner mellom to grupperinger. Politiet har også fått opplyst at før de kom til stedet skal en annen person ha forlatt det med en tannskade, sier Andersen.

- Lå på fortauskanten Rb.no har snakket med vitner til hendelsen. En av dem var like i nærheten da slåssingen startet, men sier at det var ikke så lett å se hva som skjedde.

- Da vi kom til stedet var det mye blod overalt, og han som ble slått ned lå bevisstløs på fortauskanten. Mens noen andre ringte ambulanse og politi prøvde vi å følge etter han som hadde slått ham ned, men han forsvant til slutt i en bil uten at vi klarte å ta han igjen, sier vitnet til avisa.

Kom i sivil bil
Ifølge operasjonsleder ved Romerike politidistrikt, Petter Olaussen skal den siktede ha kommet til parkeringsplassen i en sivil bil.

-  Dette er en stygg sak, sier han til rb.no.

Politiet fikk melding om hendelsen i 02.30-tida.

Sikkerhetsansvarlig i Russens hovedstyre, Ingvild Lund reagerer på hendelsen.

- Dette er ikke noe bra i det hele tatt. Det er ikke slik russefestene skal ende, sier Lund til Dagbladet.


-IKKE BRA: Det er ikke slik russefestene skal ende, sier sikkerhetsansvarlig i Russens Hovedstyre, Ingvild Lund, om hendelsen.
-IKKE BRA: Det er ikke slik russefestene skal ende, sier sikkerhetsansvarlig i Russens Hovedstyre, Ingvild Lund, om hendelsen. Vis mer