Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russ døde av hjernehinnebetennelse

Livet stod dessverre ikke til å redde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russen som ble smittet av alvorlig hjernehinnebetennelse døde i kveld.

- Han var kritisk syk fra han kom hit, og desverre stod ikke livet til å redde, sier Anne Grethe Erlandsen, direktør for kommunikasjon og samhandling ved Sykehuset Østfold.

Den døde var St. Olav-russ hjemmeboende i Sarpsborg. Han ble innlagt med alvorlig meningokokksykdom, opplyser Sarpsborg Kommune på sine nettsider. Dette er bakterien som er årsak til såkalt smittsom hjernehinnebetennelse.

Nettopp avsluttet russetiden Vedkommende hadde nettopp avsluttet russetiden og ble innlagt på sykehuset i går ettermiddag.

Det ble holdt informasjonsmøte for all russ på St. Olav videregående skole klokken 18.00 i kveld, og øvrige elever klokken 19.00. Helsepersonell var også tilstede.

- Vi vet ikke om flere er smitta. Men i 97 prosent av tilfellene er det ikke flere enn et tilfelle av smitte, så det er altså sjeldent at flere blir syke, sier kommuneoverlege i Sarpsborg kommune, Kjersti Gjøsund, til Dagbladet.

Jobber med smittesporing Likevel tar kommunen alle forbehold, og jobber nå med såkalt smittesporing.

- Vi har hatt et møte med alle de som var på samme russebil som den smittede gutten, og forsøker nå å klargjøre hans kontakt med andre mennesker den siste tiden. De som har hatt nærkontakt med ham får nå tilbud om pennicillin og vaksine, sier Gjøsund.

Helsesjef Øivind Werner Johansen i Sarpsborg kommune ber årets russekull oppsøke lege dersom de får feber over 38 grader, hodepine, muskelsmerter eller utslett i huden.

Fastleger og legevakten i Sarpsborg kommune er informert om saken og er bedt om å være ekstra oppmerksomme på mulige tilfeller av hjernehinnebetennelse. Sykdommen kan utvikle seg svært raskt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media