Russ i festrus

LILLEHAMMER (Dagbladet): I går inntok russen Lillehammer. De innfødte går ingen rolig helg i møte. Det gjør heller ikke Robinson-Barry, som er med på feiringen tre dager til ende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

7000 russ fra østlandsområdet er ventet til russens landstreff denne helga på Birkebeiner-stadion i Lillehammer.

Gutta på russebussen «Rodeo Drive» ankom i går kveld russetreffet med landets mest profilerte bussjåfør bak rattet.

Kulest på bussen

Barry Kefi ble kjent for de fleste da han deltok i «Robinsonekspedisjonen» år 2000. Til daglig kjører han flere av russegutta fra Persbråten videregående til og fra skolen. Nå er han russebuss-sjåfør døgnet rundt.

- Vi er vel de eneste som har en skikkelig bussjåfør - vi kjørte i hvert fall fra de fleste på vei oppover. Dessuten er Barry gammel bokser, og en bra mann til å ha til å passe på seg. Barry er den kuleste mannen på bussen! lød det fra tredjeklassingene.

Belastende jobb

- Vi lever bare én gang, og jeg har jo aldri vært russ før, sier Barry Kefi (56), som synes gutta på bussen er så kjekke og at alt som skjer er gøy. Derfor blir han med på feiringen på den gamle olympiaarenaen tre dager til ende, selv om han strengt tatt kunne dratt hjem og fått ro inntil bussen og gutta skal tilbake til Oslo søndag ettermiddag. Han innrømmer imidlertid at jobben til tider kan være noe belastende:

- Etter treffet på Tryvann forrige helg hadde jeg så vondt i hodet at jeg ikke fikk sove om natta etter at jeg kom hjem, ler han.

PARTY I OL-BYEN: 7000 russ har inntatt Lillehammer denne helga for ellevill festing. Barry Kefir, kjent fra «Robinson», er både sjåfør og vaktmann for russegutta fra Holmestrand.