Russ kastet 17-åring over bru

Ukjente rødruss kastet jenta utfor en ni meter høy bru i Frognerparken i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Hendelsen skjedde torsdag i forrige uke. Jenta, som er 17 år, var sammen med en venninne da de kom i prat med noen russ som sto ved statuen Sinnataggen i Frognerparken.

Uten forvarsel skal en av russe-guttene ha tatt tak i 17-åringen og løftet henne opp. Hun strittet mot, men russen løftet henne over granittrekkverket på brua der Sinnataggen er plassert, og kastet henne utfor kanten, skriver Aftenposten.

Politiet har foreløpig ikke funnet vitner til hendelsen og ber alle som kan ha sett noe, om å melde seg.

Etterforskerne sier til Dagbladet.no at overfallet fant sted mellom klokka 21 og 21.30 torsdag. Anmeldelsen ble først mottatt mandag.

Brakk halebein

Jenta falt 8,6 meter rett ned. Hun landet i vann, men vannstanden er ikke høyere enn 30-40 cm der hun landet på baken. Venninnen til 17-åringen løp ned fra brua og hjalp henne opp på land. Hun hadde smerter, og det viste seg at hun hadde brukket halebeinet. Russeguttene stakk av fra stedet, og siden har ingen sett dem.

Majorstuen politistasjon i Oslo etterforsker hendelsen, og de ser svært alvorlig på saken.

- Denne saken er stygg, og det har vært flere liknende saker allerede. I tillegg har russen laget mye støy og startet en rekke slagsmål, sier politiførstebetjent Dagfinn Kaldal til Aftenposten.

Han mener det er utrolig at det gikk så bra som det gjorde. Også russestyret i Oslo reagerer på russens oppførsel.

- Jeg håper det går bra med jenta og at de skyldige blir tatt, sier Mie Skard som er russepresident i Oslo til Aftenposten.

Hun opplyser at russestyret også vil forfølge de ansvarlige om politiet finner ut hvem det er som har utført den kriminelle handlingen.

Politiet etterlyser vitner til hendelsen. Dersom de skyldige blir tatt, risikerer de inntil tre års fengsel.

RETT NED:</B> Ifølge jentas forklaring ble hun kastet ut fra rekkverket ved Sinnataggen. Det er nesten ni meter ned.
HØYT:</B> Det er sterk strøm og svært grunt i vannet under brua. Jenta ble påført brudd i halebenet da hun landet i vannet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer