Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russ siktet for voldtekt av jente (17)

Politiet tilkalt til russefest i Førde i natt.

 SIKTET FOR VOLDTEKT:  En russ i begynnelsen av 20-årene er nå siktet for voldtekt av ei 17 år gammel jente, som ikke er russ. Russefesten var på festplassen i Førde, som har vært avsperret siden 07-tiden i morges.  FOTO: ALF VIDAR SNELAND.
SIKTET FOR VOLDTEKT: En russ i begynnelsen av 20-årene er nå siktet for voldtekt av ei 17 år gammel jente, som ikke er russ. Russefesten var på festplassen i Førde, som har vært avsperret siden 07-tiden i morges. FOTO: ALF VIDAR SNELAND. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En russ i begynnelsen av 20-årene er siktet av politiet i Sogn og Fjordane for voldtekt av ei 17 år gammel jente under en russefest i Førde i natt.

Mannen er siktet er straffelovens paragraf 192, og seinere i ettermiddag blir avgjort om han blir framstilt for varetektsfengsling, opplyser politiet i en pressemelding.

Dette er en den andre anmeldte russevoldtekten i løpet av få dager.

Politiet i Oslo jakter fire gutter som skal ha voldtatt ei russejente i et telt under den tradisjonelle russefesten på Tryvann natt til 1. mai.

Sperret av Det var i grålysningen i morges at den 17 år gamle jenta ringte politiet, og fra 07-tiden har Festplassen i Førde vært sperret av politiet. Mange russebiler står fortsatt på plassen.

Fra start var det uklart hvem som var russ og hvem som hadde kommet utenfra til det tradisjonsrike russefest-stedet. Nå opplyser politiet at mannen i begynnelsen av 20-årene er russ - den 17 år gamle jenta ikke.

Kjent av politiet Politiet opplyste allerede i morges at mannen tidligere er kjent for dem. Han meldte seg selv da politiet kom til Festplassen i morges.

Jenta ble tatt hånd om på Førde Sentralsjukehus.

Sjokkerte russ Det avsperrede festområdet ligger like ved Hafstad vidaregående skule, der mange av nattens festruss er avgangselever.

Nyheten om politietterforskningen og siktelsen kommer som et sjokk på mange av festdeltakerne i dag.

- Vi ante ingenting før vi så politisperringene. Vi var på festen i går og så ingenting. Det var en kjekk fest, og vi grilla og hadde det artig, sier en rødrussgjeng som firda.no har snakket med i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media