Russebråk flere steder i landet

Påskefreden har kanskje senket seg, men det var på ingen måte stille og rolig enkelte steder i landet natt til langfredag.

RUSSEBRÅK: Det har vært meldt om støy fra russen enkelte steder i landet i natt. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
RUSSEBRÅK: Det har vært meldt om støy fra russen enkelte steder i landet i natt. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Arne Norevik, kunne ved 02-tida fortelle at de hadde mer enn nok å henge fingrene i natt til fredag. Blant annet i Trysil, et populært sted å tilbringe påskeferien.

- Vi har nok å gjøre. Det virker som det er et fristed for mange å komme til Trysil. Vi har alle forskjellige måter å feire påske på, sier Norevik til Dagbladet.

Seinere natt til fredag møtte politiet på en person med hodeskader etter en voldshendelse på Gran. Per klokka 03.30 lette politiet etter en navngitt gjerningsperson.

RUSSERÅD: For å trygge og gi råd til årets russeforeldre, har politiet invitert til det de kaller «Norges største foreldremøte». Video: Politiet i Norge Vis mer

Russebråk

Også russen har vært på fære i natt. Politiet rykket ut til kjøpesenteret Kvadrat i Sandnes etter meldinger om støy fra russen. På parkeringsplassen var det et tjuetalls busser og en russebuss.

- Det urineres i busker, det forsøples, spilles høy musikk, det danses på biltak og liknende. Patruljen blir på stedet en stund, skriver politiet på Twitter.

Politiet i Innlandet registrerte også totalt 18 klager på støy fra russen mellom klokka 01.13 og 02.20.

Oslopolitiet måtte også rykke ut til Esso på Alnabru etter melding om bråk og slagsmål med russ. Der ble de møtt av mer enn ti busser og en hel del russ. En person har trolig brukket nesa, melder politiet.

- Vi vet ikke eksakt hvor mange det var i slagsmålet. Det er ikke kjent for oss hvem som har gjort dette, og det er litt problemet med disse hendelsene. Når det er mange russ samlet på et lite sted, er det lett å stikke seg unna. De som var involvert klarte heller ikke å peke ut hvem som hadde gjort det. Det er ofte enden på visa, at vi må ta vare på den skadde, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Dagbladet.

RUSS: I russelåtene til mannen som går under navnet «DJ Pøssycat», oppfordres det blant annet til selvmord. Mens temaer som voldtekt, vold og narkotikabruk går igjen i flere sanger. Video: Duracell 2019/Skjermdump. Vis mer

- Ikke overraskende

Ellers forteller Gulbrandsen at natt til langfredag ellers har fortont relativt rolig i hovedstaden.

- Vi har hatt noen feststøy-meldinger, men ikke veldig mye. Vi ser at det er en friperiode, så det er økning i forhold til en vanlig hverdag. Det er ikke fullt så mye som natt til lørdag og søndag, men det er noen meldinger her og der, sier han.

Politiet i Sør-Øst fikk også litt å henge fingrene i da det brøt ut slagsmål i køa til et utested i Larvik. Da politiet prøvde å gripe inn, ble de angrepet av de tre personene som begynte å slåss, opplyser de på Twitter. En person ble sendt til legevakt. Ingen av politimennene ble skadd.

Også på Sørlandet har det vært mye å gjøre.

- Det var vært travelt, det har det, men det er ikke så spesielt overraskende, sier Sveinung Alsaker, operasjonsleder i Agder politidistrikt, til Dagbladet.